13.10.2016 13:45

Νότης Μηταράκης: «Ο Δήμος Χίου αδειάζει τον Γ. Μουζάλα για τη ΒΙ.ΑΛ.»

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το ζήτημα της αγοράς της ΒΙ.ΑΛ. εξαπολύει μέσα από ανακοίνωσή του ο βουλευτής Νότης Μηταράκης, επισημαίνοντας ότι από την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Γ. Μουζάλας στην ερώτησή του, για το ποιος χρηματοδότησε την αγορά του πρώην εργοστασίου, εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Κυβέρνηση δεν εκταμιεύθηκε κανένα ποσό για τον συγκεκριμένο σκοπό.

 «Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοκητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλας πριν από τρείς εβδομάδες στη Βουλή ισχυριζόταν ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που έβαλε τα χρήματα για την αγορά της ΒΙ.ΑΛ και τη δημιουργία του Hot Spot. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι όσα είχα καταγγείλει ότι ο Δήμος Χίου σήκωσε το οικονομικό βάρος για την αγορά της ΒΙΑΛ ήταν ψέματα.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι ο αρμόδιος Υπουργός παραπλανούσε την εθνική αντιπροσωπεία. Με το έγγραφο (28711/27-09-2016) που κοινοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσα αναφέρεται ρητά ότι «δεν έχουν εκταμιευθεί από την Κεντρική κυβέρνηση χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου»!

Τελικά, ο αρμόδιος Υπουργός είναι πολλαπλά εκτεθειμένος και όχι μόνο για τα τραγικά αποτελέσματα που έχει προκαλέσει στα νησιά και ειδικά στη Χίο η πολιτική που ακολουθεί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού»,αναφέρει ο κ. Μηταράκης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ