11.6.2015 19:17

Νότη, μη μένεις πίσω!

ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ «π» ΣΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΘΕΝΑΡΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ

Ιδιαίτερη εντύπωση, τουλάχιστον για όσους ήταν παρόντες σήμερα στην πλατεία Βουνακίου προκαλεί η πρόθεση του Βουλευτή Χίου Ν. Μηταράκη, να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση με στόχο να πλήξει την αξιοπιστία του «π» φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για ψευδές περιεχόμενο στον τίτλο άρθρου του Politichios.gr που χαρακτηριστικά σημείωνε: «Επεισόδιο μεταξύ Μηταράκη και διαδηλωτών για τον ΦΠΑ [ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ]».

Η απάντηση του κ. Μηταράκη

«Σήμερα ο κόσμος, χωρίς κομματικές ταυτότητες, απαίτησε από τους «επαγγελματίες συνδικαλιστές» να σεβαστούν τις δημοκρατικές αρχές και να επιτρέψουν στον εκλεγμένο Βουλευτή να μιλήσει σε ανοικτή, παλλαϊκή συγκέντρωση. Συγκέντρωση για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, ένα κοινό αίτημα μας που πρέπει να μας ενώνει.

Προσωπικά δεσμεύτηκα να είμαι παρών και θα είμαι. Παρά το ψευδές του τίτλου του δημοσιεύματος, η παρέμβαση έγινε κανονικά, καθώς ο κόσμος στήριξε το δικαίωμα μου, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύτηκε. Εξαίρεση αποτέλεσαν μόνο μερικοί οργανωμένοι συνδικαλιστές. Εξάλλου, το γεγονός ότι ο ομιλητής της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος ήταν εκ των διοργανωτών, αποχώρησε χωρίς να μιλήσει, καταδεικνύει ότι μάλλον ο κόσμος δεν επικρότησε τη μη ελεύθερη έκφραση των απόψεων.

Καλώ όλα τα κόμματα, όλους τους φορείς να καταδικάσουν κάθε προσπάθεια φίμωσης των εκλεγμένων αντιπροσώπων του Χιακού λαού».

Μια μικρή απάντηση του «π»

«Πάλι έχασες το δρόμο....»

Δεν θα πέφταμε ποτέ στην παγίδα να παραπλανηθούμε από τις επικοινωνιακές προθέσεις οιουδήποτε. Πόσο μάλλον όταν αυτές πριν προκληθούν, συνοδεύονται και από τα αντίστοιχα νεύματα των πρωταγωνιστών προς τις «φίλιες» κάμερες να σπεύσουν να απαθανατίσουν τα γεγονότα.

Σαφώς και ο βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης είχε κάθε δικαίωμα ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος του νησιού να τοποθετηθεί σε μια δημόσια εκδήλωση, δημόσιων φορέων. Προς τούτο, είναι ευθύνη των διοργανωτών ο άκομψος και απαράδεκτος δημοκρατικά τρόπος με τον οποίο του στερήθηκε το δικαίωμα να έχει μια τοποθέτηση, εν μέσω απειλών και προπηλακισμών, ενώ όταν αυτό κατέστη εφικτό αποτέλεσε πλέον επικοινωνιακό «επεισόδιο», παρά ουσιαστική παρέμβαση.

Ο «π» και κάθε Μέσο Ενημέρωσης που σέβεται το αναγνωστικό του κοινό δεν μένει σε πρόσωπα και προθέσεις... πόσο μάλλον σε επικοινωνιακές καταστάσεις που τελικό σκοπό έχουν να υπερκαλύψουν τα γεγονότα.

Ο νησιωτικός Φ.Π.Α. αποτελεί κεκτημένο των νησιωτών, αποτελεί αντίδοτο στις δεκάδες άλλες καθημερινές μειονεξίες μας και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει αντικείμενο φθηνής και λαϊκίστικης αντιπαράθεσης για τις κάμερες και τους δημοσιογραφικούς φακούς που με... νεύματα στρέφουν στα γεγονότα.

Μένουμε στα προβλήματα, μένουμε στην σωρευμένη αγανάκτηση των πολιτών για πραγματική πρόοδο και ανάπτυξη, μένουμε στην ανάγκη να ζήσουμε και να επιβιώσουμε στο νησιωτικό περιβάλλον, μένουμε ΕΔΩ και απαιτούμε από το κράτος το ελάχιστο.

Να διατηρήσει τα κεκτημένα μας.

Ο νησιωτικός Φ.Π.Α. είναι ένα από αυτά! 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ