20.4.2017 10:03

Νομοθετική ρύθμιση για κατανομή των προσφύγων πανελλαδικά ζητά ο Γ. Καμίνης

Το αίτημα να υπάρξει με νομοθετική πρωτοβουλία αναλογική κατανομή των προσφύγων σε πανελλαδικό επίπεδο, επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τριών ερευνών που διενεργήθηκαν από το Παρατηρητήριο Προσφυγικών Ροών. Ο κ. Καμίνης άφησε αιχμές κατά της ΚΕΔΕ, λέγοντας ότι δεν βάζει μπροστά στις διεκδικήσεις της «το δίκαιο αυτό αίτημα».

Συγκεκριμένα, ζήτησε «με νομοθετική πρωτοβουλία, όπως στη Γερμανία, να γίνει κατανομή των προσφύγων πανελλαδικά. Αν αποποιούνται των ευθυνών τους η ΚΕΔΕ και το κράτος και δεν υπάρχει ολοκληρωμένη πολιτική η Αθήνα το πληρώνει», είπε και συμπλήρωσε ότι πρώτιστο μέλημά του είναι η εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

 (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ