16.2.2015 18:06

Νόμισμα δύο όψεων η Οικονομική Επιτροπή [ΒΙΝΤΕΟ]

- ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΩΝ ΨΑΡΩΝ

Θα αργήσει να βρει το βηματισμό της η Δημοτική Αρχή στις διαδικασίες λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής, τουλάχιστον με βάση τα όσα κατατίθενται από την πλευρά του αντιδημάρχου Στρ. Γδύση σε κάθε συνεδρίαση.

Παρουσία πλήθους εργολαβικών εταιριών με ενδιαφέρον στα έργα της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ Ψαρών και Οινουσσών η Επιτροπή δεν κατάφερε να αποφασίσει ομόφωνα για την ορθότητα και το συμφέρον των προσφορών που κατατέθηκαν, αποφασίζοντας στη μεν περίπτωση του ΧΑΔΑ Ψαρών το έργο να αναλάβει εργολαβική εταιρία με μη συμφέρουσα για το Δήμο προσφορά, στη δε περίπτωση των Οινουσσών, το θέμα αποσύρθηκε για να ελεγχθεί εκ νέου.

Παρά τις ενστάσεις από την πλευρά του συνδυασμού Λαμπρινούδη ότι κάτι δεν πάει καλά από τη στιγμή που  καταθέτουν προσφορές 7 εταιρίες, στην συνέχεια λόγω έλλειψης δικαιολογητικών αποσύρονται οι 5, για να μείνουν στο τέλος 2, εκ των οποίων η ανάδοχος κατέθεσε έκπτωση στο έργο 25%, ο αντιδήμαρχος δεν αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς ότι το θέμα πρέπει να επανεξεταστεί. «Με αυτά που κάνετε θα πάτε φυλακή και το λέω με κάθε επιφύλαξη», ανέφερε ο Πολ. Λαμπρινούδης, ενώ ο Στ. Καμπούρης ζήτησε να μην εγκριθεί ο διαγωνισμός καθώς υπάρχει η εντύπωση ότι δεν είναι προς το συμφέρον του Δήμου. Παρά το ότι και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Αντ. Μπουμπάρης εξέφρασε επιφυλάξεις και καταψήφισε την πρόταση, ο Στρ. Γδύσης επέμεινε ότι πρέπει να προχωρήσει. «Εάν μέχρι το Μάιο η χωματερή των Ψαρών δεν αποκατασταθεί, τότε θα έχουν πρόβλημα στο γειτονικό δήμο καθώς θα πληρώνουμε καθημερινά υπέρογκα πρόστιμα στην Ε.Ε.», τόνισε στο σκεπτικό του. Το θέμα εγκρίθηκε με 5 θετικές ψήφους έναντι 4 αρνητικών, παρά τις διαφωνίες.

Στις Οινούσσες... αποσύρθηκε

Η στάση του αντιδημάρχου ήταν εντελώς διαφορετική στο άλλο έργο, της αποκατάστασης της χωματερής Οινουσσών. Όταν εκπρόσωπος ενδιαφερόμενης εταιρίας που έμεινε εκτός διαγωνισμού ζήτησε να εξεταστεί ενδελεχώς η πιστότητα δικαιολογητικού που κατέθεσε ο ανάδοχος του έργου, ο αντιδήμαρχος δέχθηκε το θέμα να αποσυρθεί και να εξεταστεί, παρά το γεγονός ότι και εδώ υπάρχουν ασφυκτικά περιθώρια. «Αποφασίστε αν θα θέλετε αυγά- αυγά ή πασχάλια- πασχάλια. Στο τέλος όπως στρώνετε θα κοιμηθείτε», υποστήριξε ο Στ. Καμπούρης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ