16.9.2015 19:36

«Το νόμισμα δεν είναι φετίχ είναι εργαλείο»

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΛ. ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ

“Η Λαϊκή ενότητα γεννήθηκε για να κρατήσει ζωντανό το μεγάλο λαϊκό και νεανικό 'όχι' στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, ενάντια στο 'ναι' της παράδοσης, της αναξιοπρέπειας, της ήττας και της ταπείνωσης,  γεννήθηκε για να συνεχίσει και θα συνεχίσει αυτό το 'οχι' μέχρι την τελική νίκη".

Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Ελένη Πορτάλιου με αφορμή την επίσκεψη της στο νησί.

Η κ. Πορτάλιου που ήταν από τις πρώτες βουλευτές που άσκησαν κριτική και διαχώρισαν τη στάση τους από την κυβέρνηση μετά την υπογραφή του μνημονίου, υπεραμύνθηκε της αποχώρησης τους από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως η ΛΑΕ είναι ένα συλλογικό εγχείρημα , ένα μέτωπο της αριστεράς με στόχο από την επομένη των εκλογών να εντάξει στους κόλπους της τον κόσμο  και μέσα από από αγώνα και δημιουργώντας ένα νέο ΕΑΜ με πρωτοστατούσα τη νεολαία να καταφέρει τη σωτηρία της χώρας. Παράλληλα δεν παράλειψε να εκφράσει την άποψη για επανίδρυση της αριστεράς στην Ελλάδα προκειμένου να παίξει ηγετικό ρόλο.

FAST TRACK εκλογές

Fast track χαρακτήρισε την εκλογική διαδικασία και υποστήριξε πως ήταν επιλογή του πρωθυπουργού αφενός να μην προλάβει ο κόσμος να ενημερωθεί κι αφετέρου να μην προλάβουν οι πολίτες να υποστούν τα νέα μέτρα.

Εντάσσοντας και τον ΣΥΡΙΖΑ στα μνημονιακά κόμματα και υποστηρίζοντας πως ο δικομματισμός έχει επιστρέψει ανέφερε: «Οι διαφορές των κομμάτων δεν είναι πραγματικές. Ο Πρωθυπουργός θα οριστεί από τους απέξω. Το επίδικο των εκλογών δεν είναι ποιος θα διαχειριστεί το μνημόνιο. Το διακύβευμα είναι αν θα ανοίξει μια ισχυρή ρωγμή σε αυτό και σε αυτές τις πολιτικές έτσι ώστε μέσα από αυτήν να μπορέσουν να περάσουν τα κοινωνικά κινήματα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ "π" ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ