27.1.2016 16:20

ΝΟΔΕ Χίου προς ΣΥΡΙΖΑ: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

Το γάντι των χθεσινών δηλώσεων των στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, σήκωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΟΔΕ Χίου, απαντώντας ουσιαστικά στα περί πελατειακού κράτους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Όπως σημειώνει η ΝΟΔΕ «στον ένα μόλις χρόνο διακυβέρνησής ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αφήσει κανέναν συγγενή ή φίλο του αδιάφθορου κόμματος αδιόριστο. Η λίστα των διοριστέων  του κόμματος σε μετακλητές ή αποσπασμένες θέσεις του δημοσίου τομέα με μοναδικό κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα και στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ατελείωτη», ενώ παραθέτει τη λίστα των ονομάτων που το 2015 διορίστηκαν ή αποσπάστηκαν σε βουλευτικά γραφεία, υπουργεία και θέσεις του δημοσίου τομέα.

 

Συγγενείς Νίκου Βούτση

Αγγελική Παπάζογλου: Η σύζυγος του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και μόνιμη υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποσπάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2015 σε θέση ειδικής συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Την απόφαση αυτή υπογράφει ο τότε προϊστάμενος υπουργός, που δεν είναι άλλος από τον σύζυγό της! Η απόσπαση της κυρίας Παπάζογλου ανανεώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015 και έκτοτε η σύζυγος του κ. Βούτση είναι ειδική σύμβουλος του νυν υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή. 

Βαγγέλης Καλπαδάκης: Ο ανιψιός του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και υπάλληλος του διπλωματικού κλάδου του υπουργείου Εξωτερικών με βαθμό Γραμματέως Πρεσβείας Α’ ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού αποσπάστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2015 στη θέση του προϊσταμένου του διπλωματικού γραφείου της Γραμματείας του Πρωθυπουργού. 

Γιώργος Καλπαδάκης: Ο ανιψιός του προέδρου της Βουλής και αδελφός του προϊσταμένου του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Καλπαδάκης διορίστηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2015 στη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Ο πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας, Φιλοσοφίας, Κοινωνικών Σπουδών και Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου ορίστηκε στις 8 Απριλίου 2015 μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου - Enterprise Greece. Στις 28 Ιουλίου 2015 ο ανιψιός του κ. Βούτση διορίστηκε σε θέση μετακλητού υπαλλήλου ως διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη. Από τις 29 Σεπτεμβρίου 2015 
ο κ. Καλπαδάκης είναι διορισμένος σε θέση ειδικού συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. 

 

Ξαδέλφια Αλέξη Τσίπρα

Γιώργος Τσίπρας: Ο πρώτος εξάδελφος του πρωθυπουργού διορίστηκε στις 27 Ιανουαρίου 2015 στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σε θέση ειδικού συμβούλου. Στις 3 Απριλίου 2015 ο Γιώργος Τσίπρας διορίζεται στη θέση του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Οικονομικής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών. 

Αθανασία Ψαρουδάκη: Η σύζυγος του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Οικονομικής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργου Τσίπρα διορίστηκε στις 24 Απριλίου 2015 σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Χρήστου Σπίρτζη. Η κυρία Ψαρουδάκη επαναπροσελήφθη στην ίδια θέση στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 μετά τις εθνικές εκλογές. 

Συγγενείς Ρένας Δούρου

Γιάννης Μπενίσης: Ο σύντροφος της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου διορίστηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. στις 30 Ιουνίου 2015. Παράλληλα, στις 19 Οκτωβρίου 2015 ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανέθεσε στον κ. Μπενίση για ένα έτος καθήκοντα άμισθου ειδικού συμβούλου στο γραφείο του σχετικά με θέματα αναπτυξιακού και επενδυτικού ενδιαφέροντος. 

■ Παναγιώτης Δούρος: Στον αδελφό της περιφερειάρχη Αττικής ανατίθενται στις 30 Ιανουαρίου 2015 καθήκοντα μετακλητού δημοσίου υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη παράλληλα με την κύρια απασχόλησή του ως υπαλλήλου της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως σήμερα ο κ. Δούρος προσφέρει τις υπηρεσίες του στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά. 

Συγγενείς Σίας Αναγνωστοπούλου

Παναγιώτης Γιαννακόπουλος: Ο σύζυγος της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου αποσπάστηκε στις 2 Μαρτίου 2015 από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε θέση μετακλητού υπαλλήλου και ανέλαβε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου. 

■ Ελισάβετ Σίσκου: Η ανιψιά της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου διορίστηκε στις 28 Ιανουαρίου 2015 σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου, θέση στην οποία βρίσκεται μέχρι σήμερα. 

Στέφανος Σίσκος: Ο ανιψιός της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου διορίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 από την ίδια ως μετακλητός υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο της. 

Συγγενείς Νίκου Παρασκευόπουλου

Ιφιγένεια Καμτσίδου: Η σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου διορίστηκε στις 27 Μαρτίου 2015 από τον τότε υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση στη θέση της προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. 

 

Συγγενείς Δημήτρη Βίτσα

■ Πέτη Πέρκα: Η σύντροφος του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Βίτσα διορίστηκε στις 29 Απριλίου 2015 με απόφαση του πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Χρήστου Σπίρτζη γενική γραμματέας επί θεμάτων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 

 

Συγγενείς Νίκου Τόσκα

Ευαγγελία Καμίδου: Η ανιψιά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Τόσκα διορίστηκε στις 4 Μαρτίου 2015 σε θέση ειδικής συμβούλου στο γραφείο του θείου της την περίοδο που ήταν υφυπουργός Εθνικής Αμυνας. Αντίστοιχα στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 τοποθετήθηκε ως ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

 

Συγγενείς Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου

Ορέστης Σχινάς-Παπαδόπουλος: Ο αδελφός του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε την 1η Δεκεμβρίου 2015 σε θέση ειδικού συμβούλου στο οικονομικό γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού. 

Ξανθή Παπαδοπούλου: Η μητέρα του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 σε θέση ειδικής συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού. 

Συγγενείς Παναγιώτη Κουρουμπλή

Παναγιώτα Φασούλα: Η ανιψιά του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή διορίστηκε από τον ίδιο στις 20 Ιουλίου 2015 σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, ενώ η 20χρονη απόφοιτη Λυκείου συνέχισε να απασχολείται στο πλευρό του θείου της ως μετακλητή υπάλληλος και μετά τη μεταπήδησή του στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Αλλα πρόσωπα

■ Κλειώ Παπαπαντολέων: Η σύζυγος του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστή Παπαϊωάννου διορίστηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2015 σε θέση ειδικού συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου. Στις 20 Μαρτίου 2015 η κυρία Κλειώ Παπαπαντολέων επαναπροσελήφθη στο γραφείο του κ. Παρασκευόπουλου σε θέση Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. 

Ευγενία Φωτονιάτα: Η σύζυγος του γενικού γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Φραγκίσκου Κουτεντάκη διορίστηκε από 13 Μαρτίου 2015 σε θέση ειδικής γραμματέα στο υπουργείο Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού. 

Γιώργος Μητράκος: Ο σύντροφος της κόρης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά διορίστηκε στις 27 Ιανουαρίου 2015 σε θέση ειδικού συμβούλου στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών. 

Αργύρης Αργυρίου: Ο σύζυγος της βουλευτή Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, διορίστηκε στις 8 Ιανουαρίου 2016 στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε. 

Αριστομένης-Ανδρέας Γιαννουλάτος: Ο αδελφός του γενικού γραμματέα Υγείας Πέτρου Γιαννουλάτου αποσπάστηκε στις 23 Οκτωβρίου 2015 από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στο γραφείο του αδελφού του. 

Μαργαρίτα Δημητριάδου: Η αδελφή του γενικού γραμματέα Υγείας Πέτρου Γιαννουλάτου αποσπάστηκε στις 14 Νοεμβρίου 2015 από το υπουργείο Οικονομικών στο γραφείο του αδελφού 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ