23.7.2016 9:45

ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ: Κυβερνητική αναλγησία για τους παραγωγούς μαστίχας.

Την οικονομική καταστροφή που έχει επιφέρει στον κλάδο των μαστιχοπαραγωγών η φοροεισπρακτική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επισημαίνει η ΝΟΔΕ Χίου. Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε επισημαίνει:

«Οι νέες περικοπές και φοροεισπρακτικές αλλαγές που ορίζει ο  Ασφαλιστικός Νόμος (4387/2016) της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιφέρει καίριο πλήγμα και για τους μαστιχοπαραγωγούς του νησιού, του δεύτερου -μετά τη ναυτιλία- πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης της Χίου.

Βάσει των όσων ορίζει το νομοσχέδιο, για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, καθώς και όλων των Φορέων, Ταμείων, κλάδων ή λογαριασμών που εντάσσονται στον Ε.Φ.Κ.Α, δηλαδή όλοι πλέον οι συνταξιούχοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα  υποχρεωτικώς υπάγονται στην ασφάλιση του Ε. Φ.Κ.Α και οι ακαθάριστες συντάξεις τους κύριες και επικουρικές καταβάλλονται μειωμένες σε ποσοστό 60% για όσο χρόνο απασχολούνται ή διατηρούν την ιδιότητα ή τη δραστηριότητα.

Παράλληλα για το διάστημα αυτό, οι αγρότες θα καταβάλλουν ασφαλιστική εισφορά για την υγειονομική περίθαλψη τους ή οποία ορίζεται σε ποσοστό 6.95% επί του ασφαλιστέου εισοδήματος.

Τα παραπάνω, είχαν σαν άμεσο αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των Δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2016, γιατί δεκάδες συνταξιούχοι μαστιχοπαραγωγοί δηλώσουν διακοπή της αγροτικής δραστηριότητάς τους.

Ταυτόχρονα καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει για το εάν το μέτρο επεκτείνεται και στους συνταξιούχους αγρότες, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από στελέχη του τοπικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Το αποτέλεσμα της ανερμάτιστης πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να κινδυνεύει με μείωση η παραγωγή της μαστίχας, αλλά και να δημιουργούνται  συνθήκες για παράνομη εμπορία της.

Η Χώρα μας δεν μπορεί να συνεχίσει με την πολιτική της κυβέρνησης που υπαγορεύει νέους, πρόσθετους φόρους και περικοπές, χωρίς τέλος και δίχως οικονομική λογική. Πολιτική που αναγκάζει παραγωγικά και δημιουργικά τμήματα της κοινωνίας μας είτε να μεταναστεύουν, είτε να καταφεύγουν σε έκνομες δραστηριότητες.

Η Χώρα δεν αντέχει άλλες πολιτικές απάτες και αυταπάτες. Αυτό που χρειάζεται είναι μια στιβαρή διακυβέρνηση, η οποία μέσω μιας νέας συμφωνίας αλήθειας  θα πετύχει την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και τη μείωση φόρων.

Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας εξαντλούνται. Όλοι, ακόμη και αυτοί που εξαπατήθηκαν από τις λαϊκίστικες υποσχέσεις, πληρώνουν ακριβά τους πειραματισμούς και  αντιλαμβάνονται τη ζημιά που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προκαλεί στη Χώρα», καταλήγει το δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ