1.8.2016 17:19

ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ: «Εμπόριο ελπίδας από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ»

Νέα επίθεση στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει μέσα από ανακοίνωσή της η τοπική ΝΟΔΕ μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π» ότι το 1 εκ. ευρώ που εξήγγειλε ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου ως άμεση επιχορήγηση στην Ε.Μ.Χ., αφορά σε χρήματα που ούτως ή άλλως όφειλε το Υπουργείο στην Ένωση από το 2014.

Η ΝΟΔΕ Χίου κάνει λόγο για ανήθικη συμπεριφορά κατηγορώντας τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για «εμπόριο ελπίδας» και «εκμετάλλευση του πόνου και της δυστυχίας συνανθρώπων μας» που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

«Κύριοι του Σύριζα είστε πολιτικοί απατεώνες. Πραγματικά μόνοι εσείς θα μπορούσατε να παρουσιάσετε τα χρωστούμενα ως επιδότηση για να αποδείξετε για άλλη μία φορά πόσο κενοί ιδεών και περιεχομένου είστε.

Ούτε καν γνωρίζετε ότι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπάρχει το μέτρο ενίσχυσης, για το διάστημα 2015-2020, που υπέβαλλε η χώρα μας το 2014 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για γεωργοδασοκομικά συστήματα στη οποία και περιλαμβάνεται ο σχοίνος. Αν θέλετε να βοηθήσετε πραγματικά τη Χίο ζητήστε

·         παρέκκλιση από τα υποβληθέντα ως προς το ελάχιστο μέγεθος αγροτεμαχίου προς φύτευση και τις ελάχιστες αποστάσεις φύτευσης δέντρων.

·         να ενταχθούν από μηδενική βάση τα χωριά που έχουν χτυπηθεί από την φωτιά για να ανασχοινωθούν τα καμένα εδάφη, αφού είναι κοινό μυστικό ότι δε μπορεί να γίνει παρέκκλιση από τον ευρωπαϊκό κανονισμό και να αποζημιωθεί διαφορετικά το φυτικό κεφάλαιο.

Είναι το ποιο απλό και γρήγορα εφαρμοστέο μέτρο αλλά δυστυχώς για τον απλό κόσμο των Μαστιχοχωρίων, όχι τόσο «πιασάρικο» στα δελτία ειδήσεων ώστε να το επιλέξετε. Είδομεν»,αναφέρει η ΝΟΔΕ.

Κλείνοντας επισημαίνει ότι:  «Επειδή τα νέα έχουν ήδη φτάσει στα αρμόδια γραφεία - ότι ξεμπροστιάστηκε ο Υπουργός – και μαθαίνουμε ότι επιχειρείται να μην δοθεί το οφειλόμενο 1 εκ. €, στέλνουμε σαφή προειδοποίηση προς το Υπουργείο: Μην τολμήσετε!»       

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ