16.5.2015 12:56

«Το νησί της Χίου ξέρει πολύ καλά τη δήθεν «αθώα» κάνναβη»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Την προσπάθεια νομιμοποίησης κάθε χρήσης ναρκωτικών καταγγέλλει μέσα από ψήφισμά της η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου φέρνοντάς το μάλιστα προς ψήφιση στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως σημειώνει η ΛΑΣ το Δ.Σ. θα πρέπει να καταδικάσει όσους πρωτοστατούν σε διάφορες φιέστες για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, όπως έγινε στις 9 Μάη στην Αθήνα ή στη δημιουργία της "λέσχης κάνναβης" στη Θεσσαλονίκη .

«Σε μια περίοδο που οι νέοι στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα στη ζωή με την επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματα τους, κάποιοι έχουν το θράσος να "διεκδικούν" το "δικαίωμα" στη χρήση της δήθεν αθώας κάνναβης.

Το νησί της Χίου γνωρίζει από πρώτο χέρι αυτή τη μάστιγα γι αυτό και ως δήμος έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε τις δομές πρόληψης και να είμαστε ενάντιοι σε όσους προωθούν την κουλτούρα των ναρκωτικών.

Θέλουν το λαό και τη νεολαία στο δρόμο της παραίτησης και της φυγής, ειδικά σε μια περίοδο που λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, αυξάνονται οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης (εκθέσεις ESPAD, INCB, EMCDDA)», αναφέρει μεταξύ άλλων η Λαϊκή Συσπείρωση. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ