12.3.2012 12:55

Nικητής ο Ατρόμητος στο ντέρμπι

Νικητής ο Ατρόμητος στο ντέρμπι με τον Κανάρη στο δημοτικό στάδιο Χίου, σε ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα, αλλά και αρκετές συγκινήσεις. 
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία στο 10', όταν ο Σίμος Σούκας γύρισε στον Νύκτα που έκανε το ψαράκι και ανάγκασε τον Μονιώδη να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Μετά από δύο λεπτά, ο Νιάκας έκανε ωραία κίνηση και από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Ο Κανάρης φάνηκε απειλητικός μετά από 25 λεπτά αγώνα, όταν ο Καπός πήρε την κεφαλιά από κόρνερ του Μονίαρου, αλλά αστόχησε. Στο 35΄ ο Στέφανος Παπαθεοδώρου προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, όταν ο τραυματίας στο πρόσωπο Γεωργούλης (μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο) έδωσε τη θέση του στον Ματέρη. Στο 37' ο Μονίαρος γύρισε στον Κάργατζη που αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο επόμενο λεπτό, ο Κανάρης κέρδισε πέναλτι σε χέρι αμυντικού του Ατρομήτου. Την εκτέλεση ανέλαβε αρχικά ο Πάλλας που ευστόχησε χωρίς όμως ο Τσαπάρας να έχει σφυρίξει. Στην επανάληψη του πέναλτι ο Βαϊντερλής έχασε την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αφού έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Ατρόμητος πήρε το προβάδισμα με τη συμπλήρωση των 45', όταν μετά από κόρνερ του Γκιάλη ο Δίκας με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0. 
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με σκοπό να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα και το πέτυχαν στο 48' μετά από εκπληκτική ενέργεια και σουτ του Καπό από πλάγια θέση. Ο Κανάρης ανέβασε την απόδοση του, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Σταθάκη. Οι γηπεδούχοι τελικά κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σαμιώτη στον Παντελή Σούκα, η οποία επέφερε την αποβολή του αμυντικού του Κανάρη (δεύτερη κίτρινη). Οι άνθρωποι των φιλοξενούμενων διαμαρτυρήθηκαν για μη καταλογισμό επιθετικού πριν τη φάση του πέναλτι στον Σούκα. Στο 75' ο Βαϊντερλής με μακρινό φάουλ λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Σταθάκη. Στο πρώτο λεπτό των καθεστερήσεων ο Γκιάλης από πλεονεκτική θέση αστόχησε με κεφαλιά.
Ισόπαλα τα άλλα παιχνίδια σε Πυργί και Θυμιανά. Στο Πυργί, ο τοπικός Πύργος προηγήθηκε με τον Μπριλή επί της Καλαμωτής. Η Καλαμωτή έκανε το 1-1 με τον Νέλα και πήρε το προβάδισμα με τον Κανάριο. Την ισοπαλία στους γηπεδούχους έδωσε τελικά ο Δάνδουλας (13 γκολ στο πρωτάθλημα). 
Στα Θυμιανα, Ηρακλής και Κοφινάς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Ζαμπετάκης, ενώ για τον Κοφινά ο Αγγελάκης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ