26.1.2012 0:06

Νεότερα πλοία και φθηνά για όλα τα νησιά

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

Τον προβληματισμός της για την κατάσταση που επικρατεί στη σύνδεση των νησιών τόσο με την ηπειρωτική χώρα όσο και μεταξύ τους, με  ιδιαίτερη οξύτητα σε Λήμνο και Αι-Στράτη, εκφράζει με ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά  και καλεί  τον αρμόδιο υπουργό να  αποσύρει  πάραυτα το «Aqua Maria» και να ζητήσει από την πλοιοκτήτρια ανάδοχη εταιρεία την αντικατάστασή του με άλλο σύγχρονο και αξιόπλοο.
Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση:
-Να οργανώσει ασφαλείς και αξιόπιστες συνδέσεις σε προσιτές τιμές για τα νησιά αξιοποιώντας το έργο των Πανεπιστημίων Αιγαίου και Πειραιά και άλλων φορέων.
-Να υλοποιήσει την πρόβλεψη της Συνθήκης της Λισαβόνας για την παροχή Υπηρεσιών Δημοσίου Συμφέροντος σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες ανεξάρτητα του τόπου κατοικίας τους.
- Να συστήσει άμεσα το Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής και το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής ώστε να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί άμεσα Νησιωτική Πολιτική κατ’ επιταγή του Συντάγματος, που να καλύπτει ΟΛΑ τα νησιά της χώρας και να διεκδικηθεί η Ευρωπαϊκή Νησιωτική Πολιτική.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ