28.1.2013 15:12

Νέος κόμπος για την επέκταση

• ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Φρούδες αποδεικνύονται οι ελπίδες επίσπευσης εντός του 2013 της επικαιροποιημένης μελέτης για την επέκταση του αεροδρομίου. Για λόγους ακατανόητους και σίγουρα μη εφαπτόμενους η εντολή του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, να παγώσουν όλες οι συζητήσεις γύρω από το μέλλον των αεροδρομίων της χώρας, ώσπου να αποσαφηνιστεί οριστικά η ομαδοποίηση των αερολιμένων που με τη μορφή «πακέτων» θα αναζητήσουν ιδιωτικό ενδιαφέρον εκμετάλλευσης, έχει κάνει την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να μην ασχολείται με τη σοβαρή εκκρεμότητα της μελέτης για το αεροδρόμιο της Χίου και να παγώνει η δημοπράτηση της αναβάθμισης των χώρων αφιξοαναχώρησης. Με την εσκεμμένη (;) αυτή παρανόηση η Χίος θα καθυστερήσει κι άλλο να γευτεί τις θετικές επιδράσεις από την καταβολή της αποζημίωσης των απαλλοτριωθέντων εκτάσεων.
Σίγουρα οι τελικές αποφάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο για την ομάδα αεροδρομίων στην οποία θα ενσωματωθεί ο αερολιμένας Χίου είναι καθοριστικής σημασίας, σε τίποτα όμως δεν εμποδίζεται η παράλληλη εκπόνηση της μελέτης από πλευράς Υ.Π.Α., ώστε, μόλις ολοκληρωθεί η πιθανή ιδιωτικοποίηση, ο επενδυτής να είναι σε θέση να προχωρήσει, ίσως και με δαπάνες του, την επέκταση. Ειδάλλως η απουσία της μελέτης παρέχει ισχυρό χαρτί στον ιδιώτη διαχειριστή να την επικαλεστεί, ώστε να ρίξει το βάρος στους υπόλοιπους και πιθανά πιο κερδοφόρους αερολιμένες που θα έχει υπό τη διαχείριση του.
Το θέμα αφυπνίστηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π» κι είναι αναγκαίο βουλευτές και τοπικοί παράγοντες να εξαντλήσουν τις πιέσεις τους προς την Υ.Π.Α. ώστε να ξεκινήσει χωρίς νέες χρονοτριβές τουλάχιστον η μελέτη.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ