17.4.2012 21:47

Νέο "ντόμπρο" κοινωνικό συμβόλαιο, ζήτησε ο Φ. Κουβέλης (VIDEO)

ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Στην ανάγκη κατάθεσης σύγχρονης κυβερνητικής πρότασης από την Αριστερά, αναφέρθηκε στην αποψινή του ομιλία στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης, που επέλεξε τη Χίο για την έναρξη της προεκλογικής του ομιλίας στην Ελληνική επικράτεια.

«Η Δημοκρατική Αριστερά θα αξιοποιήσει τη δύναμη που θα της δώσει ο λαός για παρέμβαση στις μετεκλογικές διαδικασίες, είτε από θέσεις προγραμματικής αντιπολίτευσης, είτε από θέσεις συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Είναι ανοικτή με την προϋπόθεση ότι θα υπηρετούν την αλλαγή των πολιτικών και όχι ευκαιριακές συμπράξεις για τη νομή της εξουσίας ή τη συνέχιση με άλλο τρόπο των ίδιων πολιτικών.

Η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει αριστερό άλλοθι συντηρητικών πολιτικών. Αντιθέτως θα γίνει κινητήρια δύναμη συνεργασιών που θα ανταποκρίνονται στη βαθιά ανάγκη για μεγάλες αλλαγές και θα ικανοποιούν την απαίτηση των Ελλήνων για μία νέα αρχή.

Η αλλαγή του πολιτικού τοπίου με δυναμική παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς, θα αποτελέσει τον καταλύτη για μετατόπιση του άξονα της πολιτικής ζωής σε προοδευτική κατεύθυνση και θα δώσει τη δυνατότητα για νέες συμμαχίες πάνω σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας και προστασίας των εργαζομένων», τόνισε στα πρώτα λεπτά της ομιλίας του ο κ. Κουβέλης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εστίασε στις πολιτικές των μνημονίων που προωθούν την ακραία λιτότητα και την περιστολή των κοινωνικών δαπανών καθώς και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Ούτε «Ναι σε όλα», ούτε «Όχι σε όλα»

Με αυτή τη φράση ο Φ. Κουβέλης εν μέσω χειροκροτημάτων προανήγγειλε ουσιαστικά τη μετεκλογική του στάση υπογραμμίζοντας ότι:

«Η πολιτική της απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου που προωθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι το μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό και δηλώνοντας «αναγκασμένοι» να το εφαρμόσουν, είναι εξουθενωτική για τους εργαζόμενους και αδιέξοδη για τη χώρα. Σε αδιέξοδο οδηγεί και το «όχι σε όλα» κομμάτων της Αριστεράς και η απόλυτη άρνηση τους έναντι των αναγκαίων και ώριμων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα σε πολλούς τομείς».  

Τέλος ο κ. Κουβέλης, κάλεσε τους Χιώτες να στηρίξουν τη ΔΗΜ.ΑΡ στις επερχόμενες εκλογές υπογράφοντας ένα νέο ειλικρινές και ντόμπρο κοινωνικό συμβόλαιο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομιλία που τελείωσε λίγο πριν τις 21.00 σήμερα το βράδυ, έδωσαν το παρόν πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους με τον Κ. Γανιάρη, τον Στ. Φαρατζή και το Ν. Νύκτα να κάθονται στις πρώτες γραμμές του ακροατηρίου

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ