6.2.2015 13:59

Νέο αναπτυξιακό (περιβαλλοντικό) εργαλείο

ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Τα πρώτα βήματα μετεξέλιξης της πρώην Αναπτυξιακής Εταιρείας της Τοπικής Ένωσης  Δήμων και Κοινοτήτων Λέσβου (ΝΕΛΕΤΕΔΚ), σε Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων Β. Αιγαίου έγιναν την Τετάρτη στη Μυτιλήνη. Με ομόφωνη απόφαση εγκρίθηκαν η εκλογή του νέου διευρυμένου διοικητικού συμβουλίου, το καταστατικό και καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες και οι στόχοι του οργάνου.                                                                                                                                       Ο νέος αναπτυξιακός φορέας είναι όργανο της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων Β. Αιγαίου και προφανώς στόχος είναι να μην αποτελέσει κι αυτός μια ακόμη ανενεργή και προβληματική αναπτυξιακή εταιρία.

Προγράμματα προστασίας περιβάλλοντος

Ο πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου Προκόπης Σινάνης και (η Χιώτισσα πρόεδρος του ΕΛΙΞ) Γιούλα Αργυρούδη, δηλώνουν ότι ως πρώτο στόχο θέτουν την απόκτηση πιστοποιημένων εργαστηρίων ελέγχου της  ποιότητας των υδάτων. Θα ακολουθήσει η υλοποίηση διάφορων προγραμμάτων με πρώτα αυτά που θα αφορούν την  ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος, με τη συνεργασία πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και άλλων φορέων.

Η απόκτηση εργαστηρίων ελέγχου της ποιότητα των υδάτων μας είναι σε επίπεδο διεκδίκησης, αφού έως τώρα οι απλοί έλεγχοι γίνονται από τις κατά τόπους ΔΕΥΑΝΧ και οι εξειδικευμένοι σε ιδιωτικά εργαστήρια των Αθηνών.

«Θα διεκδικήσουμε την απόκτηση πιστοποιημένων εργαστηρίων  ελέγχου για όλους τους ΟΤΑ που ανήκουν στην Π.Ε.Δ Β. Αιγαίου. Είναι εφικτό, δεν απαιτεί πολλές πιστώσεις και υπάρχει το προσωπικό λειτουργίας», τονίζει ο Πρ. Σινάνης.

Πιστώσεις 

Τα βήματα θα είναι προσεκτικά και μετρημένα, αφού προς το παρόν οι οικονομικοί της  πόροι  είναι πολύ μικροί.

«Προς το παρόν η χρηματοδότηση μας προέρχεται μόνο από τους δήμους Λέσβου, Λήμνου και τη ΔΕΥΑΛ. Για την επέκταση σε όλο το Βόρειο Αιγαίο και την οικονομική  συμμετοχή  του συνόλου των ΟΤΑ θα συζητήσουμε με όλους τους δημάρχους της περιφέρειας στα πλαίσια της αναγκαίας ανταποδοτικής συνεργασίας»

Κατά την πρώτη συνεδρίαση των νεοεκλεγέντων μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έγινε η συγκρότηση σε σώμα ως εξής:

1. Σινάνης Προκόπιος,  Συντονιστής Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, Πρόεδρος

2. Μαρινάκης Δημήτριος, Δήμαρχος Λήμνου, Αντιπρόεδρος

3.Αργυρούδη Αγλαΐα, Πρόεδρος συλλόγου «Φίλοι προστασίας περιβάλλοντος Έλικα» Χίου, Γραμματέας

4. Δαγκλής Ευστράτιος  μέλος

5. Διαμαντή Δέσποινα    μέλος

6. Παυλής Ευάγγελος     μέλος

7. Τσαγκάρης Βασίλειος μέλος

8. Χάφτα Γεωργία          μέλος

9. Χρηστίδης Γεώργιος  μέλος  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ