8.2.2017 22:29

Νέο αίτημα σχεδιάζει να υποβάλλει για τη βίζα ο Γ. Κατρούγκαλος

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ -ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Υποσχέσεις ότι το ζήτημα της θεώρησης βίζας εντός των νησιών θα υποβληθεί εκ νέου από την ελληνική κυβέρνηση έλαβε από τον αναπλ. υπουργό Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο, ο βουλευτής Χίου Ανδ. Μιχαηλίδης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους. 

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλο και εξέθεσε τη σοβαρότητα του ζητήματος το οποίο ανακύπτει από τη μη συνέχιση του πιλοτικού προγράμματος για τη διευκόλυνση χορήγησης visa σε πολίτες της Τουρκίας.

Ο Υπουργός τον ενημέρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επανυποβάλει το αίτημα για τη συνέχιση του προγράμματος και ότι διαφαίνεται μια αρχική πρόθεση εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το όλο ζήτημα να επανεξεταστεί.

Παράλληλα τον διαβεβαίωσε ότι το Γενικό Προξενείο μας στη Σμύρνη θα στελεχωθεί άμεσα από υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών έτσι ώστε να μην προκύψουν θέματα καθυστέρησης στην έκδοση βίζας σε Τούρκους πολίτες. Επιπλέον, μετά από επικοινωνία του με τη Γενικό Πρόξενο στη Σμύρνη  κ. Παπούλια ο βουλευτής ενημερώθηκε ότι έχουν προκηρυχθεί ήδη και αναμένονται άμεσα να υπογραφούν συμβάσεις έργου με τέσσερα άτομα για τον ίδιο σκοπό.

Θεωρούμε, βάσει και παλαιότερης κυβερνητικής ενημέρωσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλει από πλευράς της κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα το νησί μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ