Ειδήσεις

25/5/15 13:30

τελ. ενημ.: 25/5/15 13:30

«Νέες λιμενικές υποδομές στο νέο ΕΣΠΑ»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ

Στην 37η Γενική Συνέλευση Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) και στο διεθνές φόρουμ που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηλείας  σε συνεργασία με το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR), με θέμα «Οικονομικές Επιπτώσεις της Κρουαζιέρας στους Παράκτιους, Νησιωτικούς και Παραποτάμιους Προορισμούς», που πραγματοποιήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία στις 22 και 23 Μαΐου αντίστοιχα, συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Παντελή Μπουγδάνο. 

Ο κ. Μπουγδάνος αναφέρθηκε στις ελλιπείς υποδομές των λιμανιών του Βορείου Αιγαίου που είναι απαραίτητες για την προσέλκυση τουρισμού κρουαζιέρας, τονίζοντας την ανάγκη, εκτός από τα λιμάνια της Μυτιλήνης και της Χίου, να υπαχθούν στη Νέα Προγραμματική Περίοδο και λιμενικές υποδομές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση προβλημάτισε τους εκπροσώπους της Κομισιόν και έγινε αντικείμενο ευρείας συζήτησης.

Επίσης,  αναφέρθηκε στο θέμα της κατάργησης του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, κάτι που, όπως είπε, αν εφαρμοσθεί θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος και κατ’ επέκταση του τουρισμού κρουαζιέρας.

 

 

 

Σχόλια άρθρου: 0