3.3.2012 9:28

Νέες διαμαρτυρίες για τις αναρτήσεις

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Η τελευταία συνάντηση των τοπικών φορέων με τον απεσταλμένο από την Αθήνα της Κτηματολόγιο Α.Ε. πριν λίγες ημέρες έδειχνε να βάζει τέλος στα δεκάδες προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στις αναρτήσεις του κτηματολογίου και στα προβλήματα των ιδιοκτητών. Η επόμενη μέρα ωστόσο δείχνει τα προβλήματα να παραμένουν και ο κόσμος να υπομένει κι άλλες ταλαιπωρίες, αποτέλεσμα της έλλειψης επαρκούς προσωπικού στο Κτηματολόγιο Χίου.
Χαρακτηριστικό του ζητήματος είναι πως μόνο ένας τοπογράφος μηχανικός έχει επιφορτιστεί με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες με τις αναρτήσεις.
«Στην πρώτη και δεύτερη ανάρτηση η ιδιοκτησία μου ήταν απόλυτα σύμφωνη με τα δεδομένα που είχαμε καταθέσει. Τώρα διαπιστώνω ότι και πάλι απαιτούνται από το Κτηματολόγιο άλλα δικαιολογητικά και άλλες λεπτομέρειες, ενώ τη μια η σύνδεση δεν δουλεύει και την άλλη είναι τόσος πολύς ο κόσμος,  που είναι φύση αδύνατον να εξυπηρετηθεί. Πως θα τελειώσουμε και πως θα φτάσουμε στο σημείο να καταθέσουμε τις αιτήσεις μας. Ένας άνθρωπος πως θα τα προλάβει όλα;», αναφέρει στον «π» ιδιοκτήτης που προχθές δεν εξυπηρετήθηκε, καθώς στις 12.00 το μεσημέρι το σύστημα στο Κτηματολόγιο παρουσίασε πρόβλημα. 
Να μην αδιαφορήσουν
Όσοι τις τελευταίες μέρες περνούν από το Κτηματολόγιο για την υποβολή της αίτησή τους, προτείνουν σε όλους όσοι έχουν ιδιοκτησίες και πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις να μην αμελήσουν να κοιτάξουν τις αναρτήσεις, καθώς πολλά ενδέχεται να έχουν αλλάξει μεταξύ της πρώτης και δεύτερης ανάρτησης χωρίς να το έχουν αντιληφθεί. Παράλληλα, ζητούν τουλάχιστον να οργανωθεί η διαδικασία, είτε με ραντεβού για τον καθένα, είτε με κάποιο άλλο τρόπο, ώστε να μπορούν να διεκπεραιώσουν τις δουλειές τους πιο γρήγορα.
Το ζήτημα της εξυπηρέτησης οφείλει να το δει ρεαλιστικά και το Κτηματολόγιο Χίου, καθώς τα παράπονα συσσωρεύονται κι αν συνεχιστεί ο ρυθμός προσέλευσης να είναι μεγάλος, τότε το σύστημα όχι απλά θα κολλήσει, αλλά ενδεχόμενα θα καταρρεύσει….  
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ