10.4.2017 10:16

Νέα πλατοφόρμα ενημέρωσης για τους πρόσφυγες από την ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σε πέντε γλώσσες για πρόσφυγες και μετανάστες

Το μεγάλο έλλειμμα στην ενημέρωση των προσφύγων και μεταναστών για τα δικαιώματα τους και τη διαδικασία που ακολουθείτε  μέχρι να πάρουν το άσυλο στοχεύει ότι θα βελτιώσει η νέα πλατφόρμα ενημέρωσης που τέθηκε σε εφαρμογή από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Στον σύνδεσμο help.unhcr.org/greece, οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο μπορούν να βρουν ειδικά προσαρμοσμένες και αξιόπιστες πληροφορίες για τη διαδικασία ασύλου στην Ελλάδα, για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους για όσο καιρό θα βρίσκονται στη χώρα, καθώς και για τις διαδικασίες της μετεγκατάστασης, της οικογενειακής επανένωσης και της εθελοντικής επιστροφής.

Η πλατφόρμα που λειτουργεί σε πέντε γλώσσες, αραβικά, αγγλικά, φαρσί, γαλλικά και ελληνικά, συγκεντρώνει τις υπηρεσίες, όπου μπορεί κάποιος να αναζητήσει βοήθεια στην Ελλάδα και περιέχει διευκρινίσεις για το ρόλο και τις δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας.

Η νέα ιστοσελίδα HELP θα ανανεώνεται συχνά, ώστε να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές σε βασικούς τομείς και να παρέχει συμβουλές για την παροχή υπηρεσιών και για τα κοινωνικά δικαιώματα, καθώς και για την διαμονή των προσφύγων στην Ελλάδα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ