23.11.2012 15:01

Νέα παράταση στην παράκαμψη Ζυφιά

Στις 16 Ιουλίου 2013 προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί το έργο και θα παραδοθεί σε χρήση ο δρόμος παράκαμψης του Ζυφιά, μετά τη νέα παράταση που πήρε ο εργολάβος. Η νέα παράταση οφείλεται κυρίως στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων. Η παράκαμψη ξεκινά πριν από το χωριό, από τη διασταύρωση προς το φράγμα, περνά από την Αγ. Άννα και θα καταλήγει στον κεντρικό προς τον Αγ. Γιώργη Συκούση, παρακάμπτοντας και τις δύο δύσκολες στροφές που υπάρχουν ακόμη.
Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται στα 2.700.000 ευρώ.
Χαλκειός – Αγ. Γιώργης
Εγκεκριμένες προμελέτες υπάρχουν και για την κατασκευή των οδικών παρακάμψεων του Χαλκειούς και του Αγ. Γεωργίου που περιλαμβάνονται στο συνολικό πρόγραμμα, αλλά ο υπάλληλος της Δ/σης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, Γ. Σταθόπουλος, τονίζει ότι η κατασκευή τους είναι θέμα πολιτικής απόφασης, επειδή δεν υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις. 
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ