26.3.2014 9:01

Νέα ντοκουμέντα για τον ακροδεξιό κύκλο αίματος

Σε ανεξέλεγκτη περιδίνηση βυθίζεται η Χρυσή Αυγή καθώς μετά την αποχώρηση δύο βουλευτών από την Κοινοβουλευτική της Ομάδα, πληροφορίες αναφέρουν ότι και τρίτος ετοιμάζεται να διαχωρίσει την θέση του από την εγκληματική δράση του ακροδεξιού μορφώματος.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα στις 14:00 συνεδριάζει και πάλι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να συνεχίσει την εξέταση των αιτήσεων άρσης ασυλίας των υπόλοιπων βουλευτών της Χ.Α.

Πρόκειται για τους Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κώστα Μπαρμπαρούση, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και τον ανεξάρτητο πλέον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο για τους οποίους οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση ζητούν την άδεια της Βουλής προκειμένου να ασκήσουν διώξεις για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Επιπροσθέτως, στην Επιτροπή έχουν φθάσει και τα υπομνήματα των προφυλακισμένων Στάθη Μπούκουρα και Γιώργου Γερμενή. Για τον δεύτερο αξίζει να σημειωθεί ότι επέλεξε να μην συναντήσει τα μέλη της Επιτροπής στις φυλακές του Κορυδαλλού -όπως έπραξαν οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι βουλευτές - αλλά να στείλει υπόμνημα μέσω του δικηγόρου του.

Πάντως, η συζήτηση όλων των υποθέσεων στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία και θα λάβει την τελική απόφαση με την σχετική ψηφοφορία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα το υλικό που συνοδεύει την δικογραφία που βρίσκεται στην Βουλή προκαλεί ανατριχίλα. Ειδικότερα, 4 νέα CDs περιέχουν όλο το οπτικοακουστικό υλικό που εντοπίστηκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των Γιώργου Πατέλη και Γιάννη Καζατζόγλου.  Πρόκειται για τα πρωτοπαλίκαρα του πυρήνα Νίκαιας, τις πιο σκοτεινής, σκληρής και βίαιης φωλιάς της Χ.Α. Ένα πραγματικό κολαστήριο που στρατολογούσε νεαρά μέλη και με στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση και καλλιέργεια μίσους τους μετέτρεπε σε μηχανές τυφλής βίας.

Από εκεί άλλωστε ξεκίνησε την πορεία του προς το Κερατσίνι το άνανδρο τάγμα χρυσαυγιτών, μέλος του οποίου ήταν ο Γιώργος Ρουπακιάς που μαχαίρωσε πισώπλατα τον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ