9.3.2012 23:34

Νέα μέλη, έντονος, προβληματισμός για το μέλλον

ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Οι: Ν. Φύκαρης με 15 ψήφους και Γ. Κριτούλης με 14 από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, ο Φρ. Σέργης με 5 από τον Εμπορικό Σύλλογο, ο Θ. Βεργίνας με 3 από την ΟΕΒΕ και εξ’ ορισμού ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Γεωργούλης, αποτελούν το νέο διοικητικό συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου, που αναδείχθηκε από τις προχθεσινές αρχαιρεσίες.
Εκτός Δ.Σ. έμεινε ο Δ. Κιτρυλάκης που δεν πήρε καμία ψήφο.
Στη διαδικασία επικράτησε πνεύμα συνεργασίας, επισημάνθηκε από όλους η αποτυχημένη λειτουργία του θεσμού από το 1994 που ιδρύθηκε και εγκρίθηκε η αναγκαία αναμόρφωση του καταστατικού λειτουργίας το οποίο όπως τονίστηκε, δεν ανταποκρίνονταν στις σημερινές ανάγκες της εταιρίας και των επαγγελματιών τα συμφέροντα των οποίων θα έπρεπε να προστατεύει και να προωθεί.
Ο Γ. Γεωργούλης υπογράμμισε ότι η νέα διοίκηση θα προσπαθήσει να εντάξει στη δικαιοδοσία της εταιρίας προγράμματα, που θα της επιτρέψουν να αναζωογονηθεί και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μελών της.
Απόσυρση
Τις αρχικά δηλωμένες υποψηφιότητες τους απέσυραν οι Στ. Παπαγιαννάκης (απών) και Μ. Φράσκος, μετά από την έκκληση των Γ. Γεωργούλη και Α. Ζαννίκου για συνεναιτική διαδικασία με τυπική εκλογή του σώματος.
Ρήγμα
«Λαβωμένος» από τη διαδικασία βγήκε ο Α. Ζαννίκος, που καλείται τώρα να γεφυρώσει το ρήγμα που δημιούργησε στο συνδυασμό του με την υποβολή της υποψηφιότητας Παπαγιαννάκη, χωρίς τη γνώση και αποδοχή των συνεργατών του, όπως αποδείχθηκε. Ο πρώην πρόεδρος του Eπιμελητηρίου αιφνιδίασε τα μέλη της παράταξης του όταν κατέθεσε την υποψηφιότητα του Στ. Παπαγιαννάκη υποστηρίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών και ομόφωνης απόφασης, γεγονός που διέψευσαν οι Μ. Φράσκος και Γ. Κριτούλης δηλώνοντας άγνοια και τονίζοντας ότι δεν έγινε καμία παραταξιακή διαδικασία. Έσπευσαν δε να καταθέσουν τις υποψηφιότητες τους, δηλώνοντας δημόσια  στον Α. Ζαννίκο ότι δεν θα του επιτρέψουν να αυθαιρετεί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ