9.7.2015 15:16

Νέα επιστολή Χρ. Καλογήρου σε Πανούση και Χριστοδουλοπούλου

Το ζήτημα της σίτισης των μεταναστών στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που αποτελούν και τις κύριες πύλες εισόδου από τα έναντι τουρκικά παράλια, θίγει σε νέα επιστολή της με αποδέκτες τους υπουργούς Γ. Πανούση και Τ. Χριστοδουλοπούλου, η περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου.

Όπως αναφέρει:

"Παρά τις διαβεβαιώσεις, που δόθηκαν από όλους για άμεση λύση, μέχρι σήμερα δεν έχει εκταμιευτεί το ποσό των 40.000,00 ευρώ, που αφορά μικρό μέρος της συνολικής οφειλής στις εταιρείες παρασκευής φαγητού, που ήταν και απαραίτητη προϋπόθεση για να επαναλειτουργήσει για κάποιο διάστημα η σίτιση.

Η κατάσταση λοιπόν, παραμένει πολύ δύσκολη και επικίνδυνη  και η αγωνία της  τοπικής κοινωνίας, των εμπλεκόμενων υπηρεσιών αλλά και των ταλαίπωρων μεταναστών δεν έχει τέλος.

Αναγκαζόμαστε, αφού μέχρι σήμερα η κεντρική διοίκηση δεν έχει μπορέσει ως οφείλει, να δώσει λύση και παρά το γεγονός ότι ως τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουμε άμεση αρμοδιότητα, θέλοντας να προστατεύσουμε την κοινωνική γαλήνη και οικονομία, αλλά και θέλοντας να συνεισφέρουμε στην ανθρωπιστική αντιμετώπιση του δράματος των μεταναστών, να καλύψουμε από τις περιορισμένες οικονομικές μας δυνατότητες τη διατροφή των μεταναστών για 48 ώρες.

Καλούμε για μια ακόμη φορά την κεντρική διοίκηση να ακούσει τη δυνατή φωνή αγωνίας μας και να ενεργήσει άμεσα –σήμερα". 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ