4.4.2015 10:26

Νέα δημοσκόπηση: Στις 11,6 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Περίπου οι μισοί Έλληνες «βλέπουν» ενδεχόμενο χρεωκοπίας το επόμενο διάστημα, έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και σχεδόν 6 στους 10 στάση πληρωμών - Ποσοστό 35,2% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 23,6% της Νέας Δημοκρατίας

Παραμένει σε διψήφια ποσοστά η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, όπως δείχνουν τα ευρήματα της μεγάλης πανελλαδικής δημοσκόπησης για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, από την εταιρία Metrisi, που διεξήχθη το διάστημα 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Ελληνες επιλέγουν ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 35,2%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,6% των προτιμήσεων. Η διαφορά μεταξύ των κομμάτων ανέρχεται στις 12,6 ποσοστιαίες μονάδες. Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, με ποσοστό 5,4%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4,8%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του ορίου του 3%, και συγκεκριμένα 2,9%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος και η απάντηση «άλλο», συγκεντρώνουν ποσοστά 12,7% και 4,9% αντίστοιχα.

Πολύ ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι απαντήσεις στα ερωτήματα για το άμεσο μέλλον της χώρας, καθώς σε ποσοστό 54,7% οι Ελληνες βλέπουν ότι το ενδεχόμενο χρεωκοπίας στο προσεχές διάστημα είναι «υπαρκτό», ενώ ελαφρώς περισσότεροι (ποσοστό 58,4%) θεωρεί «υπαρκτό» και το ενδεχόμενο παύσης πληρωμών. Παρ' όλ' αυτά, το ποσοστό των Ελλήνων που θεωρεί «υπαρκτό» το ενδεχόμενο Grexit, εξόδου δηλαδή της χώρας από την Ευρωζώνη είναι ελαφρώς μικρότερο και ανέρχεται στο 52,6%.

Στην ερώτηση όμως εάν συμφωνούν με την ασκούμενη πολιτική στη διαπραγμάτευση, οι Έλληνες σε ποσοστό 46,8% απαντούν πως ναι, συμφωνούν, αν και διαφωνούν με το ενδεχόμενο «σκλήρυνσης» της ελληνικής τακτικής, ενώ διαφωνούν και με το ενδεχόμενο εκλογών στο άμεσο μέλλον και εφόσον η διαπραγμάτευση αποτύχει, σε ποσοστό 57,4%.

Τέλος, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 48,6% πως είναι ικανοποιημένοι με το έργο και τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα.

 

Δείτε τις συσπειρώσεις των δύο πρώτων κομμάτων:

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ