28.5.2012 15:12

Ν.Ε. ΚΚΕ Χίου: "Εκβιαστικό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή»"

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι αναφανδόν υπέρμαχοι της ΕΕ και του ευρώ, ευθύνονται για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλει ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης που υπηρετούν. Με το ευρώ και την πολιτική της ΕΕ πτώχευσαν το λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, επίσης, υπέρ του ευρώ και μάλιστα κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι η δική τους πολιτική σπρώχνει στην έξοδο από την Ευρωζώνη και στη δραχμή. Ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Επιχειρούν με όλες τις δυνάμεις τους συντεταγμένες, να βάλουν για πολλοστή φορά το τρομοκρατικό δίλημμα στο λαό: "Μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ", "Ευρώ ή δραχμή". Τους απαντάμε ακόμα και σε αυτό τους το πλαστό δίλημμα, μέσα στο δικό τους γήπεδο: Δεν άκουσαν τίποτε για τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ. "Ανοησίες και προπαγάνδα" χαρακτήρισε την κινδυνολογία για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Δεν ακούνε τις φωνές αναλυτών, έγκριτων οικονομολόγων και πολιτικών για το τεράστιο κόστος που θα έχει πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα θ' αλλάξει σε μια Ευρώπη που αλλάζει».
Ο ΣΥΡΙΖΑ εφησυχάζει το λαό ως προς το ενδεχόμενο αποπομπής από την ΕΕ. Βεβαίως, κάποια στελέχη του έχουν μιλήσει και για τη δραχμή, (Μ. Γλέζος, Λαφαζάνης), αλλά στα σημερινά πλαίσια του καπιταλισμού. Από τη μια, απευθύνονται καθησυχαστικά προς την ΕΕ - την τρόικα - τους βιομήχανους - τραπεζίτες ότι είναι υπέρ της ΕΕ και του ευρώ, και δε θα κάνουν μονομερείς ενέργειες, ότι θα ενισχύσουν την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων. Από την άλλη όταν απευθύνονται στο λαό μιλούν για κατάργηση του μνημονίου, δηλαδή των αντεργατικών νόμων και αναδιαπραγμάτευση των δανείων.
Μόνο με την κυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας που θα πάρει στα χέρια της τον πλούτο, θα κατανείμει τους πόρους με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, με αποδέσμευση από την ΕΕ θα μπορέσουμε να βρούμε τη λαϊκή ευημερία. Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας απ' την Ευρωζώνη και την ΕΕ και γενικότερα το μέλλον της Ευρωζώνης θα καθορισθεί απ' την πορεία της καπιταλιστικής κρίσης, της ανισόμετρης ανάπτυξης και των ανταγωνισμών στο εσωτερικό της ΕΕ και όχι από τη διάθεση των εργαζόμενων στην Ελλάδα για νέες θυσίες. Γι' αυτό και ο λαός δεν πρέπει να περιμένει σαν παθητικός θεατής, αλλά να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, ανοίγοντας το δρόμο για αποδέσμευση απ' την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Μόνο αυτός ο δρόμος με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με αποδέσμευση απ' την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μόνο η Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Η κινδυνολογία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ο εφησυχασμός του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν στο ίδιο το αποτέλεσμα: Να πιστέψει ο λαός ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η επαναδιαπραγμάτευση των όρων σφαγής του, με δεδομένη την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ για φθηνότερη εργατική δύναμη, που στην Ελλάδα έχει εξειδικευθεί με το μνημόνιο. Η κινδυνολογία της κεντροδεξιάς και του ΠΑΣΟΚ ότι χωρίς τη βοήθεια της ΕΕ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρωτογενές έλλειμμα εμφανίζει τη διόγκωση του χρέους και του ελλείμματος σαν φυσικό φαινόμενο. Κρύβει ότι είναι αποτέλεσμα της ταξικής πολιτικής (π.χ. φοροελαφρύνσεις και κρατικά πακέτα στα μονοπώλια), της καπιταλιστικής κρίσης και της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΕ (π.χ. συνέπειες ΚΑΠ). O ΣΥΡΙΖΑ δίνει όρκους πίστης στην ΕΕ που είναι φύλακας των κερδών και της εξουσίας των μονοπωλίων και όχι ένα ουδέτερο γήπεδο. Ο εφησυχασμός του ΣΥΡΙΖΑ, απ' τη μια, συγκαλύπτει το χαρακτήρα της λυκοσυμμαχίας και τις δεσμεύσεις των κρατών - μελών της ΕΕ και, απ' την άλλη, τις αρνητικές συνέπειες για το λαό σε καπιταλιστική Ελλάδα.
Να γιατί λέμε ότι λύση υπέρ του λαού σημαίνει: Αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ