25.5.2015 10:44

«Το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει τον τουρκικό επεκτατισμό στο Αιγαίο»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την βεβαιότητα ότι η δημιουργία επιπλέον ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο θα εμπλέξει την Ελλάδα στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, σε μία εποχή που στην Ανατολική Μεσόγειο, μαίνονται στρατιωτικές επεμβάσεις εκφράζει με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Βορείου Αιγαίου Στρ. Κόρακας.

«Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι μια τέτοια βάση θα προστατέψει τα νησιά μας από την επιθετικότητα της Τουρκίας. Αντίθετα, η πείρα διδάσκει ότι το αντίθετο θα συμβεί, δεδομένου μάλιστα ότι η Τουρκία είναι επίλεκτο μέλος του ΝΑΤΟ. Η κατεχόμενη Κύπρος και οι «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο βεβαιώνουν του λόγου το αληθές: το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει και στηρίζει τον τουρκικό επεκτατισμό και επιθετικότητα», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Κόρακας ζητώντας να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ