28.6.2015 11:40

Το "ναι" και το "όχι" του δημοψηφίσματος

ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις καταγράφονται στις δηλώσεις των δύο Βουλευτών της Χίου σχετικά με το επερχόμενο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής.

Ερωτώμενος από τον «π» ο κυβερνητικός Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης εντόπισε προσπάθεια αποδόμησης της ελληνικής κυβέρνησης εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός λαός έχει κρίση και θα αποδώσει τις ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν.

Ανδρέας Μιχαηλίδης

«Η κατάληξη των διαπραγματεύσεων απέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η πραγματική πρόθεση των δανειστών και η σταθερή στρατηγική τους ήταν η αποδόμηση της ελληνικής κυβέρνησης και ότι αυτή συμβόλιζε για τον Ελληνικό λαό και την Ευρώπη γενικότερα.

Κατά τη γνώμη μου το διακύβευμα της διαπραγμάτευσης δεν ήταν κυρίως οικονομικό αλλά στην πραγματικότητα πολιτικό. Με την απόφαση αυτή ο πρωθυπουργός της χώρας καταφεύγει στη λαϊκή εντολή προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποτυπώσει την άποψη του για το ζήτημα αυτό.

Δυστυχώς στο εσωτερικό μέτωπο, οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν στήριξαν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη μιας έντιμης και βιώσιμης συμφωνίας τους δανειστές, προσβλέποντας σε μικροκομματικά πολιτικά οφέλη .

Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός έχει κρίση και θα αποδώσει σε όλους τις ευθύνες που τους αναλογούν».

 

Από την πλευρά του ο πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Χίου Ν. Μηταράκης στην απάντησή του για το πώς κρίνει την απόφαση για δημοψήφισμα κάνει λόγο για αδιέξοδο λέγοντας μάλιστα ότι ο κυρίαρχος λαός καλείται να λάβει μία ιστορική ευθύνη επειδή η Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ν. Μηταράκης

«Μια περήφανη χώρα ούτε εκβιάζεται, ούτε εκβιάζει. Και η περηφάνια της σε καμία περίπτωση δεν θα κριθεί από τα διχαστικά και παραπλανητικά διλήμματα που θέτει η κυβέρνηση.

Περήφανη Ελλάδα είναι η Ελλάδα που είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας, Που συμμετέχει ενεργά στα ευρωπαϊκά δρώμενα, που παράγει, που προοδεύει και αξιοποιεί τις δυνατότητες της.

Η Κυβέρνηση μας οδήγησε σε ένα αδιέξοδο: Από τη μια έχουμε μια  πολύ κακή συμφωνία, λόγω της ανικανότητας τους να διαπραγματευτούν και της αδιαφορίας τους για την πορεία της πραγματικής οικονομίας. Από την άλλη έχουμε την έξοδο από το Ευρώ, την επιστροφή στη δραχμή, την πλήρη περιθωριοποίηση της χώρας. Αυτή είναι η αδυσώπητη πραγματικότητα. Αυτή είναι η ιστορική ευθύνη που καλείται να αναλάβει ο κυρίαρχος λαός γιατί η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Όσοι προεξοφλούν την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού θα απογοητευθούν.  Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν θα παίξουν σε μια ζαριά την συμμετοχή μας στη Ενωμένη Ευρώπη. Θα που ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή μας προοπτική και οδηγήσουν την χώρα μας και πάλι σε ασφαλές λιμάνι».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ