19.4.2012 10:45

«Ναι» Ελπίδας, «όχι» Πέτρου

Με επίσημο τρόπο, συνέντευξη Τύπου στο πολιτικό της γραφείο αύριο στις 13.00, ανακοινώνει η Ελ. Τσουρή την απόφαση της να είναι για πέμπτη συνεχή φορά υποψήφια με το εθνικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Με βασική επιχειρηματολογία τη νέα εποχή για το Κίνημα υπό την ηγεσία του Ευαγ. Βενιζέλου, το όνομα του οποίου αναμένεται να επικαλεστεί πολλές φορές, αλλά και την ολοκλήρωση του κύκλου των βασικών υποδομών για το νησί, με έμφαση στο αεροδρόμιο, την ένταξη του νέου λιμένα, το Νοσοκομείο και το Δικαστικό Μέγαρο, η βουλευτής θα επιχειρήσει να συνεχίσει το απόλυτο των επιτυχιών της σε εκλογικές αναμετρήσεις.
Πληροφορίες από το περιβάλλον της απέδιδαν την καθυστέρηση στη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της σε κινήσεις τακτικής, που είχαν να κάνουν κυρίως με τη δέσμευση τοπικών παραγόντων ότι θα τη στηρίξουν ξανά στην προσπάθεια της. Ωστόσο αυτή η καθυστέρηση λειτούργησε προς το παρόν ανασταλτικά για μια σημαντική μερίδα πολιτικών φίλων της και πλέον η Ελ. Τσουρή θα πρέπει να σπεύσει για να καλύψει τον χαμένο χρόνο, μόλις δυο εβδομάδες πριν το στήσιμο της κάλπης.

 
«Πόρτα» κι από Πέτρο;
Για τις υπόλοιπες δυο θέσεις του ψηφοδελτίου η κατάσταση σήμερα μοιάζει πιο επιδεινωμένη από χθες, καθώς οι πληροφορίες θέλουν ακόμα και τον θεωρητικά σίγουρο Π. Τζούμα να αποκλείει την πιθανότητα συμμετοχής του, υποχρεώνοντας τα κομματικά στελέχη να αναζητούν δυο υποψηφίους. Χαρακτηριστικό της έντονης απροθυμίας είναι ότι στην αναζήτηση συνυποψηφίων τους έχουν επιδοθεί ακόμα και η Ελ. Τσουρή με τον Κ. Τριαντάφυλλο, υπό τον κίνδυνο το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ να μείνει για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια ελλιπές. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ