15.7.2015 13:26

«Να σπάσει ο νόμος της σιωπής»

ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΑΧΑΝΕΣ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΒΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ

Στους κόλπους της Δημοτικής Κοινότητας Χίου μεταφέρθηκε το ζήτημα της καταπάτησης της γραμμής τυφλού επί της προκυμαίας αλλά και της μη τήρησης του ωραρίου μουσικής, με τον εκπρόσωπο της «Χιακής Συμπολιτείας» να κάνει λόγο για «ομερτά» που κάποτε θα πρέπει να σπάσει.

Το θέμα που είχε παρουσιάσει πρωτοσέλιδα ο «π» την προηγούμενη εβδομάδα επανήλθε στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος της χορήγησης άδειας μουσικής σε καταστήματα.

Τον λόγο εξαρχής πήρε ο Τέλης Τύμπας ο οποίος αφού πρώτα ανέφερε ότι πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος και η σύζυγός του έπεσαν θύμα λεκτικού προπηλακισμού αφού απαίτησαν από δίκυκλο να κατέβει από το πεζοδρόμιο, κατέληξε στην πρόταση να παγώσει η χορήγηση όλων των αδειών από την Δημοτική Κοινότητα Χίου μέχρι καταστηματάρχες και Δήμος να καθίσουν σε κοινό τραπέζι προκείμενου να βρεθεί άμεσα μία λύση.

Όπως ανέφερε παρότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι οι καταστηματάρχες θα πουν στην αστυνομία το όνομα του πρωταγωνιστή του επεισοδίου κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού επικράτησε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η «ομερτά της Χίου».

«Εδώ και καιρό βλέπουμε τη Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίζει με απάθεια τέτοιου είδους φαινόμενα. Προκαλώ τον οποιονδήποτε ψηφίζει μέσα σε αυτή την αίθουσα την έκδοση αδειών να πάει έπειτα από λίγες ημέρες μετά τη χορήγηση και να δει αν εφαρμόζεται ο νόμος. Θα εκπλαγεί πραγματικά. Όμως είναι αδιανόητο αιρετός που επιχειρεί την εφαρμογή του νόμου να δέχεται απειλές και ύβρεις για τα αυτονόητα. Αν εσείς δεν θέλετε να συγκρουστείτε εμάς δεν μας πειράζει. Σαν «Χιακή Συμπολιτεία» θα δώσουμε τη μάχη και θα αναλάβουμε και τη σχετική ευθύνη», σημείωσε ο κ. Τύμπας.

Με την άποψή του συνηγόρησαν και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής που ετοιμάζονται να ζητήσουν τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και του Λιμενικού Ταμείου προκειμένου να συνταχθεί αναλυτική λίστα που θα εμφανίζει τα αδειοδοτημένα καταστήματα εντός της πόλης και της προκυμαίας καθώς και λεπτομέρειες σχετικά τις άδειες λειτουργίας και μουσικής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ