24.6.2014 15:42

«Να πληρωθούν τώρα οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου»

Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχεια στα παράπονα αλλά και τα πρόσφατα δημοσιεύματα του «π» για την κατάσταση που επικρατεί στο «Σκυλίτσειο» αναφορικά με τις συνθήκες καθαριότητας, παίρνει η Θεματική Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλει ότι η ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει την καθαριότητα του Νοσοκομείου διαθέτει απλήρωτες καθαρίστριες. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει:

"Για άλλη μια φορά η ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει με εργολαβία το έργο της καθαριότητας του Νοσοκομείου αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους της.

Άτομα που εργάζονται καθημερινά σε ιδιαίτερα κακές και επικίνδυνες συνθήκες δεν πληρώνονται ούτε καν τον μισθό πείνας με τον οποίο είχαν συμφωνήσει για να καλύψουν στοιχειωδώς τις βιοποριστικές τους ανάγκες.

Με τον φόβο και την απειλή της απόλυσης δεν διεκδικούσαν μέχρι τώρα τα αναφαίρετα δικαιώματα τους, ούτε καν απαντούσαν στις αστείες  δικαιολογίες της εργοδοσίας τους με αποτέλεσμα η στυγνή εκμετάλλευση να παρατείνεται.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι παρασιτικός .

Έχει πλέον αποδειχθεί  ότι πανελλαδικά αλλά και σε τοπικό επίπεδο το κόστος του καθαρισμού στα Νοσοκομεία έχει αυξηθεί υπέρμετρα και οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται στο βωμό της κερδοσκοπίας.

Είναι πια γεγονός αναμφισβήτητο ότι αν η καθαριότητα των νοσοκομείων ξαναγίνει δημόσια και το κόστος θα είναι μικρότερο και η ποιότητα της εργασίας υψηλότερη".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ