14.3.2017 11:18

Να πέσει το όριο των μαθητών ανά τμήμα στα νησιά ζητά η ΕΛΜΕ Χίου

Τη σύσταση μαθητικών τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών σε Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ νησιωτικών περιοχών ζητά με επιστολή της στο αρμόδιο υπουργείο και στην ΟΛΜΕ, η ΕΛΜΕ Χίου.

Η ΕΛΜΕ ζητά τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος αναφέροντας: « Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου, με την παρούσα επιστολή μας, θέλουμε να σας διαβιβάσουμε το ομόφωνο αίτημα μας, για την νομοθετική θεσμοθέτηση από το ΥΠΠΕΘ μικρότερων αριθμητικών δεδομένων ως προς τον ελάχιστο αριθμό μαθητών για τα σχολεία των νησιωτικών περιοχών και ειδικά της "παραμεθορίου" για τη δημιουργία τμημάτων γενικής παιδείας και ξένων γλωσσών για όλους τους τύπους των σχολείων (Γυμνασίων, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ κ. ά.), για τις ειδικότητες και τους τομείς των Επαγγελματικών Λυκείων, αλλά και των ομάδων προσανατολισμού και επιλογών στα Γενικά Λύκεια.

Το αίτημά μας βασίζεται στο γεγονός του ότι σε κάθε ΕΠΑΛ ενός νησιού λειτουργούν ειδικότητες ξεχωριστές. Επομένως, αν μια απ’ αυτές δεν επιτύχει να πιάσει το όριο του ελαχίστου αριθμού μαθητών για να λειτουργήσει, τότε οι μαθητές εκείνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται να την ακολουθήσουν θα πρέπει είτε να μεταγραφούν σε ΕΠΑΛ άλλου νομού, είτε να επιλέξουν μια άλλη ειδικότητα που δεν θα είναι της αρεσκείας τους». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ