Ειδήσεις

31/10/13 14:04

τελ. ενημ.: 31/10/13 14:04

«Να ωφεληθούν οι νέοι αγρότες»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

Το ζήτημα της εφαρμογής των εξαγγελιών του αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρόπου για τους νέους αγρότες στην ελληνική πραγματικότητα, θίγει ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χίου Κ. Τριαντάφυλλος.

Όπως σημειώνει ο ίδιος «την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, στις 15/10/2013, μίλησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Dacian Cioloş, αρμόδιος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη με θέμα: "Η τελική συμφωνία για την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013".

Κατά την ομιλία του ο Επίτροπος αναφέρθηκε σε θετικά μέτρα για τους νέους αγρότες, που περιλαμβάνουν συγκεκριμένα προγράμματα στήριξης, επιδοτήσεις κ.α. με ευρωπαϊκούς πόρους. Τόνισε ότι τα μέτρα είναι ήδη στη διάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς εφαρμογή» ενώ ερωτά τον Υπουργό:

«- Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί προκειμένου να υπάρξει η ταχύτερη δυνατή ωφέλεια των Ελλήνων νέων αγροτών από τα διαθέσιμα μέσα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

- Προτίθεται να εκπονήσει ένα συνολικό εθνικό σχέδιο που να περιλαμβάνει θεσμικά μέτρα, πολιτικές και οικονομική βοήθεια για τους νέους αγρότες;»

Σχόλια άρθρου: 0