31.5.2013 12:17

Να μη χαθεί καμιά επένδυση

ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο Ν. ΓΙΑΚΑΛΗΣ

Την αύξηση του προϋπολογισμού της δημόσιας δαπάνης στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ για το Β. Αιγαίο, έτσι όλες οι αξιολογημένες θετικά επενδυτικές προτάσεις να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα, ζήτησε ο Ν. Γιακαλής κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τρίτη στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Για το Β. Αιγαίο κατατέθηκαν 652 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 97,3 εκ ευρώ δημόσιας δαπάνης 46,2 εκ ευρώ (το ποσό χρηματοδότησης από το πρόγραμμα).

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου σε δηλώσεις του τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης της κάθε επένδυσης στην περιοχή μας: «Στόχος μας είναι όλες οι προτάσεις που θα αξιολογηθούν θετικά, να λάβουν τη χρηματοδότηση που προβλέπεται από το πρόγραμμα. Η εποχή επιβάλλει να αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και ευθύνη, όσους επιλέγουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση και γι΄ αυτό θα κινηθούμε στην κατεύθυνση να καλύψουμε τις οικονομικές απαιτήσεις των προτάσεων, για να μη χαθεί καμία επένδυση που θα μπορούσε να συμβάλλει στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ