2.10.2013 12:07

"Να μη χαθεί το επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς"

ΕΡΩΤΗΣΗ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την μεταβολή των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους θέτει με σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος.

Το θέμα αυτό απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους που εργάστηκαν εποχικά στον τουριστικό και τον επισιτιστικό κλάδο, κυρίως, κατά τους θερινούς μήνες και κινδυνεύουν να μην λάβουν το επίδομα ανεργίας.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο βουλευτής Χίου, από κοινού με τη βουλευτή Κέρκυρας κα. Α. Γκερέκου απέστειλαν επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας άμεση συνάντηση μαζί του, με στόχο, να επανεξεταστούν κάποιοι από τους όρους της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας, ώστε να μην αποκλείονται οι εποχικά εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα ο Χιώτης Βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό:

1.     Προτίθεστε να επανεξετάσετε τους όρους για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας, προκειμένου να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους τακτικής επιδότησης και οι εποχικά εργαζόμενοι;

2.     Ποιος ο σχεδιασμός σας και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για να στηρίξετε τους εργαζόμενους  στον τουρισμό και τα άλλα εποχικά επαγγέλματα;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ