14.3.2015 11:59

«Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των ιατρών»

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΠΕΔΥ ΧΙΟΥ Η ΑΔΕΔΥ

Την άμεση ικανοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων της πολιτείας προς τους 6 απολυμένους ιατρούς του ΠΕΔΥ Χίου ζητά με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, κάνοντας λόγο μέσα από αυτή για πολιτική ανευθυνότητα κι επικινδυνότητα του πρώην διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Νήσων Θ. Παπαρούπα.

 

«Η καθυστερημένη κοινοποίηση της απόλυσης των 6 ιατρών του ΠΕΔΥ   εκτός από εξοργιστική ενέχει και ποινικές ευθύνες και για την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου και του ΠΕΔΥ, αλλά και ηθικές ευθύνες του φερόμενου ως Δ/ντη , ιατρού ο οποίος αν και δούλευε με το ίδιο καθεστώς με τους άλλους 6 ιατρούς, εκείνος πληρωνόταν κανονικά.

Ως Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ αρνούμαστε να δεχτούμε τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη εργαζομένων και της Χιώτικης  κοινωνίας και βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας.

Απαιτούμε:

 Οι 6 ιατροί πρέπει να αποπληρωθούν το διάστημα που εργαζόταν.

Οι θέσεις αυτές πρέπει να καλυφθούν άμεσα με μόνιμους και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρούς,ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να διασφαλιστεί η ποιότητα της δημόσιας πρωτοβάθμιας δωρεάν υγειονομικής φροντίδας στο Νομό μας.

Καλούμε την νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μεριμνήσει για τα αυτονόητα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ Χίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ