8.9.2015 8:38

Να φύγει να πάει πού;

ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΧΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Τις δυνατότητες μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του Λιμενικού Ταμείου Χίου σε νέο κτίριο στη νότια πλευρά του Λιμανιού, εξέτασε διεξοδικά η Λιμενική Επιτροπή της Δευτέρας με τον Μιχάλη Μπελέγρη να σημειώνει ότι αυτή επιβάλλεται με δεδομένο τον όγκο εργασιών που τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί υπερβολικά.

Σύμφωνα με τις σκέψεις που κατέθεσε ο πρόεδρος του Ταμείου, τα γραφεία όπου σήμερα στεγάζεται ο φορέας θα μπορούν να ενοικιαστούν σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη βόρεια πλευρά του λιμένα και με τα χρήματα από τα ενοίκια να καλυφθεί το κόστος ενοικίασης νέου κτιρίου στη νότια πλευρά.

Όπως είπε ο κ. Μπελέγρης, τα νέα γραφεία θα παρέχουν επιπλέον χώρο που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει το Λιμενικό Ταμείο στο κτίριο του Λιμεναρχείου ενώ θα μπορεί να εξυπηρετεί αμεσότερα τους ιδιοκτήτες σκαφών που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού για τον ελλιμενισμό τους.

Επιφυλακτικός απέναντι στην εισήγηση του Μ. Μπελέγρη, εμφανίστηκε ο Π. Λαμπρινούδης που τοποθετούμενος αντιπρότεινε την ενοικίαση μικρού χώρου στη νότια πλευρά που θα χρησιμεύει ως χώρος εργασίας του υπαλλήλου του Λιμενικού Ταμείου που ασχολείται με την παροχή υπηρεσιών στα σκάφη.

«Με δεδομένη την οικονομική κρίση δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να δώσουμε ένα σοβαρό ενοίκιο για νέα γραφεία. Το  να ενοικιάσουμε έναν μικρό χώρο είναι η κατάλληλη λύση. Όμως γνώμη μου είναι ότι το Λιμενικό Ταμείο δεν θα πρέπει να αποκοπεί από το Λιμεναρχείο Χίου», ανέφερε ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση η οριστική απόφαση θα παρθεί μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα δημοσιεύσει το Λιμενικό Ταμείο μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα γίνει γνωστό το πλήρες κόστος της μετεγκατάστασης εάν τελικά αυτή λάβει τη σύμφωνη γνώμη της Λιμενικής Επιτροπής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ