30.1.2013 16:07

Να δούμε την αλληλογραφία και τα έγγραφα

ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΧΙΟΣ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΡΗ ΑΝΑΖΗΤΕΙ Ο Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ερώτηση και κατάθεση εγγράφων από το υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων που να αποδεικνύουν τους λόγους για τους οποίους η Χίος δεν χαρακτηρίστηκε πυρόπληκτη αναζητά ο Κ. Τριαντάφυλλος.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του:

"Ο Κανονισμός 2012/2002 της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνει τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για τη χρηματοδότηση αποκατάστασης μεγάλων φυσικών καταστροφών και ορίζει σαφώς τις προϋποθέσεις ένταξης μίας περιοχής σε αυτό. Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Κανονισμού, ιδιαίτερη προσοχή δίδεται στις απομακρυσμένες ή απομονωμένες περιοχές, όπως οι νησιωτικές και οι εξόχως απόμακρες, όπως ορίζονται στο άρθρο 299 παράγραφος 2 της συνθήκης.

Κατόπιν αλλεπάλληλων Ερωτήσεων, οι οποίες κατατέθηκαν με τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, για τη μη ένταξη της πυρόπληκτης Χίου στις πρόνοιες του Ταμείου, το Υπουργείο απάντησε ότι δεν υφίσταντο οι απαραίτητες προϋποθέσεις ένταξης, όπως έκρινε η αρμόδια Υπηρεσία (ΕΥΣ) και ως εκ τούτου δεν απεστάλη το σχετικό αίτημα ένταξης στην ΕΕ.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις του Υπουργείου η αρμόδια Υπηρεσία (ΕΥΣ), μετέφρασε τη λέξη "region", όχι ως περιοχή, αλλά ως “περιφέρεια” με αποτέλεσμα να προκύψουν λαθεμένα δεδομένα, ως προς τον πληθυσμό αναφοράς, για την περίπτωση της Χίου.
Ύστερα από την παραπάνω εισήγηση, σημαντικά κονδύλια του Ταμείου Αλληλεγγύης, στο οποίο και η χώρα μας συνεισφέρει ως εταίρος, χάθηκαν.

 

Δεδομένου, ότι η ως άνω γνωμοδότηση στέρησε σημαντικούς πόρους αποκατάστασης από το Νομό της Χίου, αιτούμαι την κατάθεση των παρακάτω εγγράφων

1.Της γραπτής εισήγησης της ΕΥΣ που γνωμοδοτεί και δικαιολογεί ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης της Χίου στις πρόνοιες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης.
2.Της αλληλογραφίας μεταξύ της αρμόδιας ΕΥΣ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης για την κατάθεση αιτήματος ένταξης της Χίου στο Ταμείο Αλληλεγγύης"
.                      

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ