20.11.2014 12:35

Να δώσει εξηγήσεις η Σύγκλητος του Παν/μιου Αιγαίου

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΔΑΠ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ

Εξηγήσεις από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου ζητά η ΔΑΠ Χίου, αναφορικά με την απαράδεκτη αποφαση να «μετακομίσει» το Τμήμα Τουρισμού από τη Χίο στη Ρόδο, όπως έγκαιρα έγραψε το politischios.gr.

Η ΔΑΠ καλεί τη Σύγκλητο να επανεξετάσει το θέμα και να προβεί στις απαιτούμενες διευκρινήσεις.

"Το τμήμα τουρισμού "μετακομίζει" από τη Χίο στη Ρόδο. Αυτή είναι η είδηση της ημέρας που με λύπη μας συνειδητοποιήσαμε πως η σύγκλητος τελικά φάσκει και αντιφάσκει, την στιγμή που είχε αποφασιστεί το εν λόγω τμήμα να ιδρυθεί στη σχολή επιστημών της διοίκησης στη Χίο. Οι μάχες καθηγητών και πολιτικών της Χίου για την ίδρυση αυτού του τμήματος ήταν πάμπολλες και ύστερα από μεγάλο αγώνα λειτούργησε τελικά μόνο σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Οι λόγοι ύπαρξης ενός τέτοιου τμήματος στο νησί της Χίου δεν είναι άλλοι πέρα απο τη φύση του αντικειμένου του τουρισμού που είναι οι οικονομικές επιστήμες, πράγμα που σημαίνει ότι το ήδη υπάρχων εκπαιδευτικό προσωπικό μπορεί να στελεχώσει το τμήμα. Το γεγονός ότι η Ρόδος έχει μία χρόνια παράδοση και ανάπτυξη στον κλάδο του τουρισμού δεν την καθιστά και ειδήμων να στελεχώσει ένα οικονομικό πανεπιστημιακό τμήμα. Κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει μία σύμπραξη του τμήματος τουρισμού με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε Χίο, Ρόδο, Μυτιλήνη κλπ, για πρακτική άσκηση και μετέπειτα επαγγελματική εξασφάλιση των αποφοίτων, χωρίς αυτό να εμποδίζεται απο την γεωγραφική εγκατάσταση του τμήματος!  Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Προεδρικό διάταγμα που έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ έχει ανακοινωθεί επίσημα η ίδρυση και λειτουργία του τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης του Τουρισμού με έδρα τη Χίο. Καλούμε τη Σύγκλητο να επανεξετάσει το θέμα και να μας παραθέσει δημόσια τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση", αναφέρει σε σχετική απόφαση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ