12.2.2013 16:20

Να διασυνδεθούν άμεσα τα νησιά μας με τη Βόρεια Ελλάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

Το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως με τη Θεσσαλονίκη θίγε σε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο βουλευτής Λέσβου Παύλος Βογιατζής.

Η ερώτηση αναλυτικά αναφέρει:

"Το τελευταίο διάστημα, τόσο το νησί της Λέσβου, όσο και το νησί της Λήμνου, αλλά και το σύνολο των νησιών του Βορείου Αιγαίου, παραμένουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη. Για ακόμη μια φορά, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα, παραμένει δυστυχώς ζητούμενο, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρότατα καθημερινά προβλήματα, τόσο στη μετακίνηση των κατοίκων, όσο και στη μεταφορά των εμπορευμάτων από και προς τη Βόρεια Ελλάδα.

Τα προβλήματα αυτά είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα με τη δρομολόγηση ενός σύγχρονου, αξιόπλοου πλοίου για την εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας με τη Θεσσαλονίκη. Με τακτικά δρομολόγια, τα οποία θα πρέπει να παραμείνουν σταθερά για το επόμενο διάστημα, ενόψει μάλιστα της περιόδου του Πάσχα και της καλοκαιρινής περιόδου.

Σήμερα, η μόνη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με τη Βόρεια Ελλάδα είναι αυτή που συνδέει τη Μυτιλήνη και τη Λήμνο με την Καβάλα, με δύο δρομολόγια την εβδομάδα, η οποία όμως δεν μπορεί να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες.

Είναι γνωστά τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα από την οικονομική κρίση ο κλάδος της ακτοπλοΐας, γνωρίζω επίσης τις προσπάθειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα το Υπουργείο σας, θα πρέπει όμως να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα αυτό, το οποίο αφορά στην καθημερινή ζωή των κατοίκων και των επαγγελματιών, αποτελεί δε σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα για τον κλάδο του τουρισμού.

Με βάση τα παραπάνω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

 

  1. Πότε πρόκειται να δρομολογηθεί ένα σύγχρονο, αξιόπλοο πλοίο για την τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών της Λέσβου και της Λήμνου, αλλά και του συνόλου των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη ;"

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ