6.3.2013 14:01

Να διαφυλάξουμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στο Δημόσιο

Ο Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, Κώστας Τριαντάφυλλος, κατέστησε σαφές, με αφορμή το άρθρο 89 του υπό συζήτηση Νομοσχεδίου που αφορά στις προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συνηγορήσει σε παράκαμψη του Νόμου 3812/2009 που ορίζει σαφώς ότι όλες οι προσλήψεις στο Δημόσιο και τους εποπτευόμενους φορείς, θα παιρνούν, απαραιτήτως, από τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι ο Νόμος 3812 που ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση Παπανδρέου, αποτελεί τομή στη λειτουργία και τη θεσμική θωράκιση του Δημόσιου Τομέα της χώρας, καθώς έβαλε τέλος σε μία από τις πιο μελανές σελίδες της Μεταπολίτευσης, κάνοντας πράξη το αυτονόητο, δηλαδή, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στις προσλήψεις.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος υπογράμμισε ότι τα δεδομένα και σημαντικά προβλήματα στην υποστελέχωση των σωφρονιστικών καταστημάτων, πρέπει να λυθούν μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο καλύτερης λειτουργίας των φυλακών και όχι παρακάμπτοντας τη Νομοθεσία περί προσλήψεων, ανοίγοντας, ενδεχομένως, την κερκόπορτα για μελλοντικές εξαιρέσεις και σε άλλους τομείς.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ