27.7.2016 13:15

Να αποζημιωθούν οι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Σειρά τροπολογιών με τις οποίες ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πλήρη αποζημίωση και την οικονομική ενίσχυση των μαστιχοπαραγωγών κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ανεξάρτητος Έλληνας Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Ο ίδιος, με αφορμή την επικείμενη συζήτηση και ψήφιση  της σχετικής γνωμοδότησης «για την αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ», σημείωσε ότι με την τροπολογία που κατέθεσε καθίσταται εφικτή η αποζημίωση των μαστιχοπαραγωγών της Χίου και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση που η καταστροφή επιρρεάζει το 1,5 %  του ακαθάριστου εγχωρίου προϊόντος της περιφέρειας ενώ με την τροπολογία το όριο αυτό κατεβαίνει στο 0,5%.

Επιπροσθέτως ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής με τις τροπολογίες του καλεί το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβει άμεσα μέτρα για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις πυρκαγιές κατά την περίοδο 2014-2016 στην Ελλάδα, ενισχύοντας έτσι τα αιτήματα αποζημίωσης των μαστιχοπαραγωγών της Χίου τα οποία όμως η Ελληνική Πολιτεία δια των αρμοδίων οργάνων της πρέπει να υποβάλει στην ΕΕ εντός αποκλειστικής προθεσμίας 12 εβδομάδων.

Οι παραπάνω τροπολογίες του Νότη Μαριά αναμένεται να συζητηθούν και να ψηφιστούν στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτώβριου.     

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ