17.6.2015 16:07

«Να αποσυμφορηθούν τα νησιά από τους μετανάστες»

ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΒΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Η ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Τη στήριξη των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την εξασφάλιση πόρων, αλλά και τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, ζήτησε η Χριστιάνα Καλογήρου από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση και την Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα.

Η Περιφερειάρχης, είπε ότι εξετάζονται οι δυνατότητες χρηματοδότησης δράσεων, είτε στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG, είτε σε άλλες προσκλήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να γίνουν έργα τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και υποστήριξης.

Η κα Καλογήρου επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα ενέργειες για την αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου, με ταχύτερους ρυθμούς μεταγωγής των μεταναστών, αλλά και με χρηματοδότηση, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα  εργασίες για τη δημιουργία επιπλέον υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας τους.

Τόσο ο κ. Βούτσης, όσο και η κα Χριστοδουλοπούλου, διαβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στις ενέργειες της περιφερειακής αρχής. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ