14.3.2012 10:14

«Να ανασταλεί κάθε απόφαση για τον Οίκο Ναύτη»

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας  Ανδ. Λυκουρέντζος, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Γ. Πλακιωτάκης και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος  Κωστής Μουσουρούλης  συναντήθηκαν χθες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με την πρόεδρο του Οίκου Ναύτου Δίπλα Μαρία και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον Οίκο Ναύτου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα οικονομικά στοιχεία του Οίκου Ναύτου, το σύστημα Πρόνοιας και Περίθαλψης, που παρέχεται από το φορέα, το σύστημα Κοινωνικής Πρόνοιας (επιδότηση ανεργίας στα μέλη της ναυτικής οικογένειας, επιδότηση ΑΜΕΑ κλπ). 
Ενημερώθηκαν, επίσης, και για την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, η οποία αναφέρει λεπτομερώς τα προβλήματα που ανακύπτουν με την απόφαση του υπουργού Υγείας  Α. Λοβέρδου για την ενσωμάτωση του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ.
Η Νέα Δημοκρατία ενημέρωσε τη διοίκηση για την πάγια θέση της, σχετικά με τη διατήρηση της αυτοτέλειας του Οίκου Ναύτου.
Η πρόταση της Ν.Δ., η οποία θα εκφραστεί και απευθείας στον υπουργό, είναι η αναστολή οποιασδήποτε απόφασης ένταξης από 1/4/2012, προκειμένου να δοθεί ικανός μεταβατικός χρόνος για να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας του φορέα και να διατηρηθεί η αυτοτέλειά του.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ