14.10.2014 12:41

«Να ανακτήσουμε την κοινωνική επιρροή μας»

Ο Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής μπορεί να εμφανίζονται ως ενιαία ομάδα, στο κόμμα όμως η εικόνα του αλληλοσπαραγμού καλά κρατεί και διχάζει το ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς το περιβόητο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, το οποίο θα καταλήξει σε ένα εκλογικό συνέδριο ενεργοποίησης του εναπομείναντος κομματικού μηχανισμού.

Αν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να επαναφέρει στην κομματική ατζέντα το θέμα του συνεδρίου και να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα με την ψήφο εμπιστοσύνης, δεν κατάφερε τίποτα άλλο παρά να «χτίζει παλάτια στην άμμο», αφού το κύμα της αμφισβήτησης τα γκρεμίζει όλα.

Τη δική του προσέγγιση σε ότι αφορά στις εσωκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στην εφημερίδα «στο Καρφί» ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος.

«Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ έχει πονέσει περισσότερο από όλους τα τελευταία χρόνια. Οι πολίτες που στήριξαν και υλοποίησαν τις τελευταίες δεκαετίες το όραμα μιας Ελλάδας δίκαιης, δημοκρατικής, με λιγότερες ανισότητες και περισσότερη ευημερία και αξιοκρατία, είδαν προσφάτως να βάλλεται από παντού αυτή η πρωτόγνωρη προσπάθεια. Είδαν τη γενικευμένη απαξίωση να σαρώνει όλα τα θετικά της προηγούμενης περιόδου και να αναδεικνύει μόνο τα αρνητικά ή σκοτεινά σημεία της.

Σήμερα βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

Η προϋπόθεση για την ευρύτερη δυνατή προοδευτική συμπόρευση είναι η ανάδειξη ενός νέου οράματος, βασισμένου σε ρεαλιστική ανάλυση, που οδηγεί σε ανατροπές και δίνει πειστικές απαντήσεις στα πιεστικά ερωτήματα της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας.

Το σταθερό μέτωπο απέναντι στον αδιέξοδο λαϊκισμό των εύκολων λύσεων αποτελεί εχέγγυο αξιοπιστίας και σοβαρότητας της νέας προσπάθειας.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην ανασυγκρότηση του κατακερματισμένου χώρου της Κεντροαριστεράς, χωρίς ετεροπροσδιορισμούς, με τη σταδιακή ανάκτηση της πολιτικής αποφασιστικότητάς του και της κοινωνικής επιρροής του».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ