29.5.2013 9:07

Να ανακαλέσουν τον σχεδιασμό για το κλείσιμο της Βιβλιοθήκης

Ανακοίνωση- επανγρύπνηση των φόρεων και πρωτίστως πρωτοβουλίες από τον υπουργό Κ. Μουσουρούλη και τον βουλευτή Κ. Τριαντάφυλλο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός της τρικομματιής αναφορικά με το κλείσιμο της Ββιλιοθήκης “Κοραή”, το οποίο τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει τα παρακάτω:

"Όπως αναγράφεται στον ηλεκτρονικό τύπο, σχεδιάζεται η σύμπτυξη κάποιων Βιβλιοθηκών της Ελλάδας. Ανάμεσα σ’ αυτές  φέρεται και η Δημόσια Ιστορική Κεντρική Βιβλιοθήκη της Χίου «Αδαμάντιος Κοραής». Φαίνεται πως η τρικομματική κυβέρνηση που υλοποιεί την επαίσχυντη μνημονιακή πολιτική, πέρα από τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος του ελληνικού λαού, ετοιμάζεται να προσθέσει άλλο ένα. Αυτή τη φορά σε βάρος της πνευματικής μας κληρονομιάς.
Ετοιμάζεται να διαλύσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ανάμεσα σε άλλες Βιβλιοθήκες της χώρας και αυτή του νησιού μας. Τη Βιβλιοθήκη που ίδρυσε με προσωπική μέριμνα ο μεγάλος φωτιστής του Γένους Αδαμάντιος Κοραής, τη Βιβλιοθήκη που πλούτισαν με μικρές ή μεγάλες συνεισφορές εκατοντάδες δωρητές και ευεργέτες, τη Βιβλιοθήκη που αποτελεί το πνευματικό ταμείο, όχι μόνο των Χιωτών, αλλά και όλων των Ελλήνων.  
Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα ακόμη και τις σκέψεις για ένα τέτοιο ανοσιούργημα. Καλούμε τους βουλευτές του νησιού και μάλιστα τον Υπουργό, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τα κόμματα και τους φορείς του τόπου να συμπαραταχθούν σε δυναμικό αγώνα για να αποτρέψουν τις μεθοδεύσεις αυτές. Καλούμε επίσης τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου και όλο το λαό να υπερασπιστεί έμπραχτα το κορυφαίο πνευματικό Ίδρυμα της Χίου.
Όλοι να υπερασπιστούμε τη Βιβλιοθήκη της Χίου!"

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ