15.7.2015 17:51

Ν. Μηταράκης: «Πολιτικοί λιποτάκτες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν στηρίζουν τον Πρωθυπουργό» [ΒΙΝΤΕΟ]

Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ν. Μηταράκης κατά την κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, σχετικά με τις «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ)».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μηταράκης: «οι διαπραγματεύσεις πράγματι, απέτυχαν και υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες γι' αυτό και πρώτα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και των ΑΝ.ΕΛ. που στηρίζουν την Κυβέρνηση, πρέπει να αναζητήσουν που είναι οι ευθύνες για τη στρατηγική και για την τακτική που ακολούθησαν».

 Αναφερόμενος στην τακτική της κυβέρνησης ο Ν. Μηταράκης την χαρακτήρισε ως λάθος λέγοντας ότι: «Η Κυβέρνηση είπε στη Βουλή ότι το πρόβλημα είναι το χρέος. Αν το πρόβλημα είναι το χρέος, τότε η Κυβέρνηση δεν έπρεπε σήμερα να έρθει και να δεχθεί αναδιάρθρωση χρέους στις ίδιες παραμέτρους που είχε, ήδη, συμφωνηθεί από το Νοέμβριο του 2012, γιατί έμμεσα η Κυβέρνηση αναγνωρίζει το ουσιαστικό.

Γιατί σήμερα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ερχόμαστε και παίρνουμε δισεκατομμύρια ευρώ νέα μέτρα, ενώ μειώνουμε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος; Θα έπρεπε να μοιράσουμε λεφτά με χαμηλότερο στόχο, όχι να βάλουμε περισσότερους φόρους. Αναρωτηθήκατε, γιατί γίνεται αυτό το οξύμωρο; Περισσότεροι φόροι, κόβουμε μισθούς και συντάξεις για να πετύχουμε μικρότερο πλεόνασμα;».

«Χάθηκε η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μηταράκης εστίασε στους έξι μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι σε έξι μήνες καταστράφηκε η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας.

«Το βλέπουμε στην ύφεση που έρχεται. Το βλέπουμε στις επιχειρήσεις που κλείνουν. Το βλέπουμε στον ιδιωτικό τομέα που έχει «παγώσει». Εδώ και τέσσερις εβδομάδες, βλέπουμε τις τράπεζες να έχουν κλείσει και ο Έλληνας να αγωνιά για τις καταθέσεις του, για τον κόπο μιας ζωής. Αγωνιούμε, για το αν θα μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Εκεί είναι η πολύ μεγάλη ευθύνη και μη γελιέστε», ανέφερε.

Από το στόχαστρο Μηταράκη δεν ξέφυγε ούτε το βάθος των μέτρων που καλείται να ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο λέγοντας ότι αυτά είναι καθαρά αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το «μείγμα» των μέτρων, εκεί, δηλαδή, που βάζετε φόρους και κόβετε μισθούς και συντάξεις είναι αποτέλεσμα των δικών σας επιλογών. Έρχεται λοιπόν στην Αντιπολίτευση ένα βάρος που δεν της αναλογεί, επειδή υπάρχουν πολιτικοί λιποτάκτες, που δεν έχουν το θάρρος να στηρίξουν την Κυβέρνησή τους, δεν έχουν το θάρρος να στηρίξουν τον Πρωθυπουργό με τον οποίο εκλέχθηκαν. Έρχεται, λοιπόν, το βάρος σε μας, στην Αντιπολίτευση που δεν έχουμε ευθύνη γι’ αυτή την ύφεση», σημείωσε με έμφαση.

«Αναλάβετε τις ευθύνες σας»

Τέλος αναφερόμενος στις ευθύνες Κυβέρνησης αλλά και αντιπολιτεύσεων ο Ν. Μηταράκης τόνισε ότι πλέον με τις πλάτες της αντιπολίτευσης θα ψηφιστούν μέτρα που μέχρι πριν έξι μήνες δεν χρειάστηκαν να εφαρμοστούν. Μάλιστα κλείνοντας και αναφερόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε σε έντονο ύφος: «Δεν μπορεί κάποιοι να έρχονται σήμερα στη Βουλή και αντί να ανεβούν και να παραδεχτούν τις προσωπικές τους ευθύνες, τα προσωπικά τους λάθη να ρίχνουν στις δικές μας πλάτες δεκάδες δισεκατομμύρια χαμένου εθνικού πλούτου και νέων φόρων για το ίδιο αποτέλεσμα. Επιτέλους, αναλάβετε κάποιοι τις προσωπικές σας ευθύνες. Αυτό είναι το αντρίκιο να κάνεις».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ