25.8.2016 19:41

Ν. Μηταράκης: "Οι επισκέψεις των Υπουργών θα κριθούν στην πράξη"

Επιφυλακτικός ως προς τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, σχετικά με τις πυρόπληκτες περιοχές της νότιας Χίου στάθηκε ο Βουλευτής Ν. Μηταράκης, μετά το πέρας της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Τσιρώνη.

«Επισκεφτήκαμε σήμερα τα καμένα και συμμετείχαμε σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια. Ξεκινώ από το θετικό, ότι είναι δεύτερη επίσκεψη Υπουργού μετά την πρόσφατη πυρκαγιά. Βέβαια, τελικά αυτές οι επισκέψεις κρίνονται στην πράξη. 

Αναδασώσεις, αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά έργα πρέπει να ξεκινήσουν το ταχύτερο και να προβλεφθούν οι απαραίτητες πιστώσεις. Κάποιοι κάνουν συγκρίσεις με το 2012, κάποιοι είχαν τότε ξεσηκωθεί. Θα δούμε στο τέλος.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ στις πληγείσες περιοχές, για τον οποίο από την πρώτη στιγμή η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την απαλλαγή, θα δούμε από βδομάδα που θα εκδοθούν τα σχετικά εκκαθαριστικά τις πράξεις της Κυβέρνησης.

Τέλος, προαπαιτούμενο για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι η βέλτιστη συνεργασία των τοπικών αρχών. Σε ότι με αφορά θα συμβάλλω ενεργά σε κάθε σχετική προσπάθεια», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μηταράκης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ