10.10.2016 16:07

Ν. Μηταράκης: "Να μη μπει στον φαύλο κύκλο των περικοπών το "Βοήθεια στο σπίτι""

Με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» συναντήθηκε ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης.

Μετά το πέρας της συνάντησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι όπως επίσης και οι εκατοντάδες αδύναμοι και ανήμποροι συμπολίτες μας που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τη διάψευση των προσδοκιών που καλλιέργησε προεκλογικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Το Πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, πρόκειται σε λίγους μήνες να σταματήσει. Το κυβερνητικό σχέδιο, για την ενσωμάτωση του με τα ΚΑΠΗ και τα ΚΗΦΗ σε μια ενιαία δομή φροντίδας των ατόμων τρίτης ηλικίας, είναι τελείως ασαφές. Για την ακρίβεια, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και αν θα απορροφηθούν σε αυτό το σύνολο των εργαζομένων στο πρόγραμμα ΒΣΣ.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση λόγω της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας οφείλει να μην βάλει στον «φαύλο κύκλο» των περικοπών ένα πρόγραμμα που έχει στηρίξει έμπρακτα εκατοντάδες ηλικιωμένους στη Χίο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οφείλει επίσης να μην δημιουργήσει νέες στρατιές ανέργων και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας του συνόλου των εργαζομένων στο Πρόγραμμα. Όλα αυτά τα θέματα προτίθεμαι να τα θέσω εκ νέου μέσα από τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ