10.10.2016 16:07

Ν. Μηταράκης: "Να μη μπει στον φαύλο κύκλο των περικοπών το "Βοήθεια στο σπίτι""

Με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» συναντήθηκε ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης.

Μετά το πέρας της συνάντησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι όπως επίσης και οι εκατοντάδες αδύναμοι και ανήμποροι συμπολίτες μας που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τη διάψευση των προσδοκιών που καλλιέργησε προεκλογικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Το Πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, πρόκειται σε λίγους μήνες να σταματήσει. Το κυβερνητικό σχέδιο, για την ενσωμάτωση του με τα ΚΑΠΗ και τα ΚΗΦΗ σε μια ενιαία δομή φροντίδας των ατόμων τρίτης ηλικίας, είναι τελείως ασαφές. Για την ακρίβεια, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και αν θα απορροφηθούν σε αυτό το σύνολο των εργαζομένων στο πρόγραμμα ΒΣΣ.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση λόγω της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας οφείλει να μην βάλει στον «φαύλο κύκλο» των περικοπών ένα πρόγραμμα που έχει στηρίξει έμπρακτα εκατοντάδες ηλικιωμένους στη Χίο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οφείλει επίσης να μην δημιουργήσει νέες στρατιές ανέργων και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας του συνόλου των εργαζομένων στο Πρόγραμμα. Όλα αυτά τα θέματα προτίθεμαι να τα θέσω εκ νέου μέσα από τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ