28.7.2015 10:50

Ν. Μηταράκης: «Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβεις τις ευθύνες της απέναντι στους νησιώτες»

Την παρέμβαση του βουλευτή Χίου Ν. Μηταράκη προκάλεσε η τραγική απώλεια συνανθρώπου μας στη Βολισσό. Στη δημόσια δήλωσή του ο κ. Μηταράκης σημειώνει ότι το Υπουργείο Υγείας ήταν ενήμερο από τον Απρίλιο για την κατάσταση που επικρατεί στο Βορειοδυτική Χίο χωρίς όμως να πράξει τα αυτονόητα.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για το τραγικό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα ένας συνάνθρωπός μας να χάσει εντελώς άδικα τη ζωή του την Παρασκευή το απόγευμα.

Από τον Απρίλιο είχα επισημάνει προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με Αναφορές και σχετικές Ερωτήσεις (Ερώτηση 1, Ερώτηση 2) που κατέθεσα στη Βουλή, τα προβλήματα σχετικά με τη στελέχωση και τις εφημερίες των αγροτικών ιατρείων της εν λόγω περιοχής. Είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.

Τώρα οι αρμόδιοι μας διαβεβαιώνουν ότι θα γίνουν άμεσα προσλήψεις. Μακάρι οι υποσχέσεις τους να υλοποιηθούν και να μη μείνουν γράμμα κενού περιεχομένου.  Η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί άμεσα με τα πραγματικά προβλήματα και να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους νησιώτες», αναφέρει ο κ. Μηταράκης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ