13.1.2016 18:21

Ν. Μηταράκης: «Η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα για το προσφυγικό»

Στη διαπίστωση ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό, δίνοντας ψίχουλα και μεταθέτοντας τις δικές της ευθύνες στις πλάτες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Δημοτών, κατέληξε ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Ν. Μηταράκης σε ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε για το θέμα της δημιουργίας Hotspot στο πρώην εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ..

«Ο αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλας αναφερόμενος στο ζήτημα της δημιουργίας hotspot στο πρώην εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. περιορίστηκε να πει ότι το δημόσιο συμβάλλει στη χρηματοδότηση του Δήμου Χίου με το ποσό των 200.000 ευρώ που έχει ήδη εγκρίνει και απέφυγε να αναλάβει οποιαδήποτε άλλη δέσμευση για την χρηματοδότηση του Δήμου παρά το γεγονός ότι το συνολικό κόστος για την αγορά του πρώην εργοστασίου της ΒΙΑΛ θα φτάσει τα 670.000 ευρώ. Απέφυγε επίσης να αναφερθεί σε οποιαδήποτε άλλα αντισταθμιστικά μέτρα, που η ίδια η κυβέρνηση διέρρεε ότι θα υπάρξουν για τα νησιά, όπως η επιστροφή σε καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μηταράκης.

Παράλληλα ο Χιώτης Βουλευτής σημειώνει ότι : «γίνεται σαφές ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να αναλάβουν οι δημότες της Χίου (!) το κόστος της μεταναστευτικής της πολιτικής καθώς θα κληθούν να πληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης για τη δημιουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής για την καταγραφή και ταυτοποίηση όσων εισέρχονται παράτυπα στη Χώρα μας».

Μάλιστα σύμφωνα με τον Ν. Μηταράκη ο αρμόδιος υπουργός παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς και την καθυστέρηση για τον ορισμό συντονιστών στα νησιά για το προσφυγικό υπενθυμίζοντας ότι ο Γ. Μουζάλας είχε αναλάβει τη σχετική δέσμευση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Χίο στις αρχές Νοεμβρίου. Ο κ. Μουζάλας έδωσε νέο χρονοδιάγραμμα και διαβεβαίωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι το συγκεκριμένο θέμα θα έχει λήξει μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.

 Τέλος, ο κ Μηταράκης επισήμανε την ανάγκη να προληφθούν έγκαιρα οι πιστώσεις για την σίτιση των μεταναστών, ώστε να μην επαναληφθούν οι φετινές καθυστερήσεις πληρωμών προς τις Χιώτικες επιχειρήσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ