3.6.2016 16:58

Ν. Μηταράκης: «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση εκλογικής αποσύνθεσης»

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ BRIEFING ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Για εκλογική αποσύνθεση της κυβέρνησης, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται πλήρως στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών όπου υπάρχει σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο στο πρώτο μετά από πολύ καιρό δημοσιογραφικό briefing ο βουλευτής Νότης Μηταράκης.

Όπως επεσήμανε η οικονομία θα μπει σε νέο κύκλο ύφεσης από την εφαρμογή των επώδυνων μέτρων, ενώ μετέφερε τις εκτιμήσεις ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει στο -0,9%.

«Να μη γίνει η Χίος νέα Ειδομένη»

Ειδική βαρύτητα έδωσε ο Χιώτης Βουλευτής στο μεταναστευτικό ζήτημα για το οποίο επεσήμανε ότι η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της κρατικής ανυπαρξίας.

« Είχαν πει ότι θα παραμένουν στη Χίο για 72 ώρες και καταλήξαμε να φιλοξενούνται μόνιμα 2.500… Είμαστε το 0,48% του πληθυσμού και φιλοξενούμε στο νησί το 4,6% των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Να μην γίνει η Χίος νέα Ειδομένη. Εάν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας το πρόβλημα θα πάρει νέες διαστάσεις», ανέφερε.

Από τα λεγόμενά του δεν έμεινε ασχολίαστη και η γενικότερη αναστάτωση των κατοίκων του Χαλκειούς. « Όσο αδιαφορεί η κυβέρνηση τόσο θα αυξάνεται η καχυποψία της κοινωνίας και θα δυσκολεύει η συνεννόηση με τους κατοίκους στο Χαλκειός», είπε θέτοντας μάλιστα ευθέως ζήτημα ασφάλειας της περιοχής.  

«Δεν έχει όριο η υποκρισία τους»

Αιχμηρός απέναντι στην κυβέρνηση ήταν και σε όσα είπε σχετικά με την αύξηση του Φ.Π.Α. κατά μία μονάδα, τονίζοντας ότι το πραγματικό τσουνάμι για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα έρθει από 1.1.2017. « Η ΝΔ ανέδειξε πρώτη αυτήν την αδικία για τους νησιώτες. Ποια ήταν η αντίδραση του Καμμένου όταν ο Τσακαλώτος είπε ότι εγώ συμφωνώ με τους θεσμούς για τον ΦΠΑ; Δεν έχει όριο η υποκρισία τους», είπε κατηγορηματικά υπογραμμίζοντας ότι στα νησιά που εφαρμόστηκε από προχθές ο νέος Φ.Π.Α. αυξήθηκε η βενζίνη 5 λεπτά και το πετρέλαιο 10 λεπτά.

«Η χώρα μας έχει απομονωθεί»

Ο Ν. Μηταράκης σχολίασε και τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας κάνοντας λόγο για διεθνή απομόνωση της χώρας μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. που όπως είπε έκανε την γείτονα χώρα να αποθρασυνθεί στο Αιγαίο.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος θεωρήσεων εισόδου για τουρίστες από την Τουρκία αφού θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από πρώτη Απριλίου. «Η κυβέρνηση κοιμάται. Πήρε μπρος μετά την επιστολή της Καλογήρου και την ερώτηση μου. Το πρόγραμμα λήγει φέτος. Η κυβέρνηση μελετά κάποιες ιδέες για το 2017; Θα κάνει κάτι για να διευκολύνει την επίσκεψη των τουριστών στο νησί στο μέλλον;», διερωτήθηκε.

«Επενδυτική άπνοια»

Αναφερόμενος στις πολυπόθητες επενδύσεις ο Νότης Μηταράκης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από την κυβέρνηση ενώ εστίασε στη στασιμότητα της επέκτασης του αεροδρομίου.

« Χάθηκε οριστικά η δυναμική που είχαμε δημιουργήσει το 2014 και η οποία διατηρήθηκε μέχρι και το 2015», δήλωσε.

Τέλος ανέφερε τον κίνδυνο περικοπής των συντάξεων όσων συνταξιούχων του ΟΓΑ ή και άλλων ασφαλιστικών ταμείων έχουν αγροτικά εισοδήματα, έτσι όπως περιγράφεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. «Περιμένουμε άμεσα την έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από τους αρμόδιους Υπουργούς», κατέληξε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ